Chinese havens zullen door blockchain technologie met elkaar verbonden worden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Chinese havens zullen door blockchain technologie met elkaar verbonden worden

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de Greater Bay Area in China

Het Chinese technologiebedrijf OneConnect zal geavanceerde technologieën gebruiken om de grensoverschrijdende handel in de Greater Bay Area te verbeteren

Het Chinese technologiebedrijf OneConnect kondigde vanmorgen in de vroege uurtjes aan dat ze een ‘linked port’ tech ecosysteem lanceren. Dit zal deel uitmaken van het Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Port Logistics and Trade Facilitation Blockchain Platform Project dat in samenwerking met de China Merchants Group ontwikkeld wordt.

Het project zal in eerste instantie de havens van Shekou en Shunde met elkaar verbinden voordat het naar alle 37 havens in de Greater Bay Area uitgebreid wordt. Er wordt gehoopt dat het nieuwe systeem de grensoverschrijdende handel in het gebied efficiënter zal maken door de processen voor het vrijgeven van havens te stroomlijnen, de communicatie te verbeteren en de havens concurrerender te maken.

OneConnect zal naast blockchain ook kunstmatige intelligentie, big data en cloud computing inzetten met als doel door het gebruik van smart trading, slimme regelgeving en financiële processen slimme havens te creëren. Handelsdeelnemers en douanebeambten kunnen hierdoor efficiënt samenwerken om door middel van informatie die op het blockchain netwerk geregistreerd is, de authenticiteit van transacties te verifiëren.

Slimme regelgeving zal het inklaringsproces stroomlijnen door twee afzonderlijke douaneaangifte procedures te combineren. Het real-time vastleggen van informatie, wat door op Internet of Things gebaseerde processen mogelijk wordt gemaakt, zal door het geven van real-time waarschuwingen de douane assisteren om met gevoelige gegevens om te gaan. Ondertussen zullen de authenticatie processen verbeterd worden door logistieke gegevens op de blockchain op te slaan, waar deze traceerbaar en fraudebestendig zijn, waardoor er een automatische kruisverificatie mogelijk is.

OneConnect kondigde eerder in juli aan dat ze een overeenkomst hadden getekend om mee te helpen bouwen aan een bloeiende financiële sector in de Hainan Free Trade Port, en ze zijn nu van plan om in tientallen havens de geïntegreerde handelsfinanciering diensten door middel van digitale financiële services te verbeteren, waaronder een grensoverschrijdende e-commerce financiering en de financiering van export belastingkorting.

Het nieuwe technologieproject, dat door de gemeentelijke overheid van Shenzhen als onderdeel van hun nieuwe infrastructuurplan gepromoot wordt, is in proeven al veelbelovend gebleken. De transport en douane aangiftekosten werden in een proefproject met 30% verlaagd, waarbij 200 gelijke eenheden van twintig voet tussen de havens van Shekou en Shunde geïmporteerd en geëxporteerd werden. De geavanceerde technologie verkortte tevens de lengte van logistieke processen van vijf tot zeven dagen naar slechts twee dagen, wat belangrijk zal zijn voor de toenemende containeroverslag en grensoverschrijdende handel als de Greater Bay Area concurrerend wil blijven.