‘Coin Signals’ trader gearresteerd in 5 miljoen dollar fraudezaak

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

‘Coin Signals’ trader gearresteerd in 5 miljoen dollar fraudezaak

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het logo van het ministerie van Justitie

Jeremy Spence wordt van bank- en handelsfraude beschuldigd door op basis van valse verklaringen bij meer dan 170 individuen potentiële investeringen te verwerven

Jeremy Spence, ook wel bekend als ‘Coin Signals’, werd gisteren volgens een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie op Rhode Island gearresteerd. De 24-jarige Spence is een crypto handelaar die naar verluidt, op basis van valse voorwendselen van een mogelijk rendement, van meer dan 170 investeerders meer dan 5 miljoen dollar voor allerlei cryptofondsen had verworven.

De aanklacht, die gisteren niet in de federale rechtbank van Manhattan verzegeld werd, beweert dat Spence tussen november 2017 en april 2019 verschillende investeringspools had opgezet en beheerd, waarbij hij investeerders overtuigde om cryptovaluta’s zoals Bitcoin en Ethereum over te dragen. Hij overtuigde hen door te beweren dat zijn cryptohandel buitengewoon winstgevend was geweest en het rendementen tot 148% genereerde, terwijl hij in feite consequent met verlies handelde.

Spence creëerde hiervoor valse rekeningsaldi, die hij online aan beleggers beschikbaar stelde, om zo te laten zien dat ze winst op hun beleggingen maakten terwijl Spence feitelijk geld verloor. Hierdoor kon hij bij nieuwe investeerders geld blijven inzamelen en een deel van hun fondsen gebruiken om vroegere investeerders terug te betalen, om de verliezen zo op een Ponzi-achtige manier te verbergen. Er werd zo in totaal ongeveer 2 miljoen dollar, grotendeels uit door investeerders gestorte fonsen, onder andere investeerders verdeeld.

Audrey Strauss, de US Attorney van Manhattan, merkte op: “Jeremy Spence a.k.a. ‘Coin Signals’ zou investeerders naar zijn crypto investeringszwendel hebben gelokt door rendementen tot 148% te claimen. Spence’s investeringen hebben niet alleen zijn gewaagde claims nooit bereikt, maar ze verloren tevens consequent geld, waardoor er een gat van 5 miljoen dollar op de crypto rekeningen van zijn klanten achterbleef. Het vermeende gedrag van Spence zou potentiële investeerders een sterk signaal moeten verstrekken om zichzelf grondig in het cryptogeld ecosysteem te onderwijzen voordat ze aan een investeringszwendel ten prooi vallen die voor kleine investeringen enorme opbrengsten belooft welke inderdaad te mooi zijn om waar te kunnen zijn.”

Spence wordt zowel van één geval van bankfraude als handelsfraude beschuldigd, waar een maximum 10 en 20 jaar gevangenisstraf aan verbonden zijn. De zaak wordt door de Securities and Commodities Fraud Task Force van de justitie behandeld en Spence zou gisteren aan de magistraat rechter Patricia A. Sullivan in de US District Court voor het district van Rhode Island voorgelegd worden.