Coinbase lanceert een crypto debitcard in de VS

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Coinbase lanceert een crypto debitcard in de VS

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de Coinbase app en creditcards

Amerikaanse klanten kunnen tot 4% aan crypto rewards op hun dagelijkse uitgaven terugkrijgen

Coinbase heeft gisteren de lancering van hun Coinbase Card in de Verenigde Staten aangekondigd. Het is een Visa debitcard waarmee gebruikers overal de cryptovaluta’s in hun Coinbase account kunnen uitgeven waar er Visa kaarten geaccepteerd worden. De kaart kan ook voor geldopnames gebruikt worden, en Coinbase converteert automatisch alle cryptovaluta naar Amerikaanse dollars voordat de aankopen en geldopnames afgerond worden.

Klanten hebben de mogelijkheid om rewards op hun dagelijkse uitgaven te verdienen, met de keuze om ofwel 4% in Stellar Lumens (XLM) terug te ontvangen of 1% in Bitcoin te verkrijgen.

Gebruikers kunnen hun uitgaven en rewards via de Coinbase app beheren, met de optie om stablecoins zoals USDC of andere cryptovaluta’s die door Coinbase in de Verenigde Staten ondersteund worden, uit te geven (hoewel er transactiekosten voor niet USDC uitgaven bestaan). De app biedt een tweestapsverificatie beveiliging plus een onmiddellijke kaartbevriezing, en biedt gebruikers een overzicht van hun uitgaven, transactiebewijzen en directe meldingen.

Hoewel de kaart nog niet helemaal in de Verenigde Staten beschikbaar is, kunnen klanten zichzelf wel op de wachtlijst plaatsen, waarbij Coinbase zegt dat de eerste klanten deze winter zouden worden goedgekeurd. Ze zullen onmiddellijk na goedkeuring via hun virtuele kaart betalingen kunnen doen, waarna hun fysieke kaart binnen veertien dagen binnen zal komen.

De Coinbase Card is al in het Verenigd Koninkrijk en bijna 30 Europese landen verkrijgbaar, maar het rewards programma is momenteel enkel voor Amerikaanse klanten beschikbaar. De Britse en EU Coinbase kaarten verschillen evenzo doordat ze slechts negen cryptovaluta’s ondersteunen (BTC, ETH, LTC, BCH, XRP, BAT, REP, ZRX en XLM), en ze bieden hogere dagelijkse bestedingslimieten van respectievelijk 10.000 pond en 10.000 euro, vergeleken met 2.500 dollar in de Verenigde Staten.

Coinbase zei gisteren in een blogpost: “De introductie van de Coinbase Card was een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om de algemene acceptatie van crypto als een echt nuttig middel mogelijk te maken. De aankondiging van vandaag is een volgende stap voorwaarts in de real-world toepassingen van cryptogeld, omdat het voor Coinbase klanten in Amerika meer opties biedt om hun bezit te gebruiken”.

Dit is echter niet de eerste cryptocard, want de lancering van de Binance Card in Europa en het Verenigd Koninkrijk werd eveneens dit jaar aangekondigd.