HomeCoinbase maakt voor Amerikaanse users crypto aankopen met PayPal mogelijk

Coinbase maakt voor Amerikaanse users crypto aankopen met PayPal mogelijk

De klanten van Coinbase in de Verenigde Staten kunnen nu per direct via hun PayPal account tot 25.000 dollar aan crypto per dag aanschaffen

Coinbase maakte gisteren bekend dat haar klanten in de Verenigde Staten nu met PayPal crypto kunnen aanschaffen. Dit biedt gebruikers een snelle, gemakkelijke en vertrouwde manier om hun aankopen te doen, waardoor de crypto-economie alsook voor de gewone burgers toegankelijker wordt.

Coinbase is één van de grootste en populairste crypto-uitwisselingen met ongeveer 56 miljoen geverifieerde gebruikers en een driemaandelijks handelsvolume van 335 miljard dollar. De uitwisseling haalde eerder deze maand de nieuwskoppen toen het naar de beurs ging en wordt nu op de NASDAQ onder de ticker COIN verhandeld.

Klanten bij Coinbase kunnen al crypto kopen met een aangesloten bankrekening via ACH of een overboeking, maar dit proces kan traag en omslachtig zijn. Nu kunnen de crypto aankopen onmiddellijk met behulp van betaalpassen en bankrekeningen gefinancierd worden die aan PayPal gekoppeld zijn.

De kaartnummers en bankrekeningen hoeven niet rechtstreeks aan Coinbase toegevoegd te worden, aangezien PayPal deze gegevens veilig zal beheren. Klanten kunnen gewoon op ‘betaalmethode toevoegen’ klikken bij het kopen van munten en hierbij PayPal selecteren. Ze worden vervolgens naar het inlogscherm van PayPal geleid om de transactie te voltooien. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de EU ondersteunt Coinbase al geldopnames van PayPal accounts.

PayPal betrad de crypto geldmarkt in oktober 2020 toen het gebruikers in staat stelde Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash te kopen, verkopen en bewaren. PayPal bouwde hier eind maart op voort toen het de lancering van haar crypto afrekenservice aankondigde. Dit zou de acceptatie van cryptovaluta kunnen stimuleren, aangezien het bij alle 29 miljoen PayPal verkopers wereldwijd cryptogeld aankopen beschikbaar zal maken.

Sindsdien heeft Venmo, de mobiele betalingsdienst van PayPal, ook ondersteuning voor dezelfde vier munten toegevoegd, waardoor haar meer dan 70 miljoen gebruikers voor slechts 1 dollar van de cryptowereld lid kunnen worden.

Klanten van Coinbase in de Verenigde Staten kunnen nu met hun PayPal account tegen een vergoeding van 3,99% tot 25.000 dollar aan crypto per dag aanschaffen, en er zijn plannen om deze betalingsoptie in de komende maanden naar meer landen uit te breiden.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.