Coinbase ontvangt BaFin goedkeuring terwijl het meer activa noteert

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Coinbase ontvangt BaFin goedkeuring terwijl het meer activa noteert

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Coinbase onder een vergrootglas op een scherm

De Duitse financiële waakhond heeft de eerste crypto custody licentie aan Coinbase verstrekt, die nu van plan is om ‘elk activa’ te noteren

Binance heeft onlangs wellicht met regelgevende hindernissen te maken gehad en heeft vorige week van zowel de Japanse FSA als de Britse FCA waarschuwingen ontvangen, maar Coinbase heeft daarentegen positief nieuws van haar toezichthouders ontvangen.

Gisteren kondigde de Duitse financiële waakhond, de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), aan dat het Coinbase een crypto custody licentie had verleend – de eerste in zijn soort door de toezichthouder uitgegeven.

Een wijziging van de vierde EU-richtlijn ter bestrijding van het witwassen van geld, die eind 2019 in de wet van kracht werd, betekent dat alle dienstverleners die virtuele valuta’s voor een wettig betaalmiddel en vice versa inwisselen, de goedkeuring van de BaFin nodig hebben om dit uit te mogen voeren.

Coinbase Germany GmbH is nu de houder van de eerste dergelijke licentie. Om de nieuwe en complexe problemen te overzien die uit de regulering van crypto bewaarbedrijven voortvloeien, heeft BaFin een interdisciplinair, interdepartementaal team samengesteld om de kwestie aan te pakken.

Hoewel de activiteiten van de crypto serviceproviders nu in Duitsland gereguleerd zijn, heeft BaFin verduidelijkt dat cryptogeld zelf ongereguleerd blijft en dat eerdere waarschuwingen aan crypto-investeerders dus nog steeds van kracht blijven omdat er geen bescherming tegen verliezen is.

Ondertussen herinnerde Brian Armstrong, de mede-oprichter en CEO van Coinbase, de mensen gisteren op Twitter aan de langetermijndoelen van het bedrijf, waaronder het noteren van ‘elke activa waarvan het legaal mogelijk is om dit te doen’.

Buiten onze noteringsnormen (voor veiligheid/legaliteit) om, hebben we geen mening over de waarde van elke activa”, legt Armstrong uit. “We zijn activa-agnostisch, omdat we in vrije markten geloven en dat consumenten keuzes in de crypto-economie moeten hebben. Zo bieden we de meeste innovatie.”

De uitwisseling heeft dit jaar in een razend tempo allerlei activa toegevoegd. Na het aanbieden van 21 nieuwe cryptovaluta’s in 2020, heeft Coinbase in de eerste helft van dit jaar maar liefst 29 extra activa toegevoegd. De toevoegingen van deze maand waren Polkadot, Chiliz, Dogecoin en Shiba Inu. Coinbase Custody heeft tot nu toe 74 nieuwe activa in 2021 toegevoegd.

De CEO adviseerde echter ook: “Maar in het algemeen moet men een notering op Coinbase niet als een goedkeuring van die activa beschouwen (buiten het voldoen aan onze minimumnormen). Doe je eigen onderzoek en gebruik jouw gezond verstand.”