Coinbase Ventures & Chapter One kopen groot deel FOX Success tokens

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Coinbase Ventures & Chapter One kopen groot deel FOX Success tokens

By Dan Ashmore - Kort bericht
Bijgewerkt 22 July 2022

Shapeshift, een niet-bewarend cryptocurrency-platform, haalde vorig jaar de krantenkoppen toen ze aankondigden dat ze het hele bedrijf gingen decentraliseren, waarbij het bestuur via hun FOX-token aan klanten werd gedelegeerd. Het bedrijf, dat al sinds 2014 bestaat, voerde de grootste airdrop in de geschiedenis uit om dit te bereiken: het toekennen van 340 miljoen FOX-tokens aan meer dan een miljoen ontvangers.

Wat betreft wat ze doen, kortom, ze zorgen ervoor dat klanten op een veilige, beveiligde en privé-manier kunnen communiceren met digitale activa. Dit omvat handel, tracking en het verdienen van rendement, en een verscheidenheid aan ketens is op het platform opgenomen.

Nu haalt de Shapeshift DAO opnieuw de krantenkoppen, in samenwerking met UMA, een Optimistic Oracle die kennis valideert voor Web3-protocollen. Het duo kondigde vorige week aan dat Coinbase Ventures en Chapter One een aanzienlijk deel van de recent geslagen FOX Success-tokens hebben ingenomen.

Het doel van deze nieuwe tokens is om geld in te zamelen voor het project zonder tokens met een hoge korting te verkopen, wat logisch is. Maar het zijn de betrokken namen die echt voor opschudding hebben gezorgd; wanneer partijen zoals Coinbase Ventures of Chapter One in de discussie zijn, zal mensen dit opvallen.

Dus spraken we met Kevin Chan, van UMA, over zijn mening over enkele vragen die we graag wilden stellen over de aankondiging. Dit omvat een gebied dat volgens mij steeds belangrijker is geworden in de wereld van crypto – de rol van durfkapitalisme en hoe prikkels op één lijn liggen met of contrasteren met gewone investeerders, wat vooral schrijnend is in de context van hoe Shapeshift ervoor koos om deze fondsen aan te trekken.

CoinJournal: in het persbericht staat dat succestokens een alternatieve manier bieden voor DAO’s om hun schatkist te diversifiëren – kunt u dit alstublieft nader toelichten?

Kevin Chan: Een meerderheid van de schatkisten van DAO’s bestaat meestal uit hun eigen native tokens. Die DAO’s hebben ook basisbehoeften om te diversifiëren en hebben verschillende middelen nodig, zodat ze hun team en andere medewerkers kunnen betalen als onderdeel van hun routinematige werking. Daarom is het belangrijk om een balans van stablecoins te behouden.

Nadat een project is gelanceerd zijn er, naast het verkopen van tokens met een hoge korting aan investeerders, weinig alternatieven om fondsen te werven. Succesmunten bieden een belangrijk alternatief voor fondsenwerving. In plaats van investeerders vooraf een forse korting aan te bieden, worden de investeerders beloond met meer tokens wanneer een successtatistiek wordt bereikt.

Prijs kan die succesmaatstaf zijn. Succestokens werken als een call-optie of zelfs een KPI-optie, waardoor investeerders worden uitgelijnd met aanvullende statistieken zoals TVL, volume, nieuwe gebruikers, enz.

CA: U geeft aan dat de verkoop van tokens aan VC-investeerders op een gestimuleerde manier ook een voordeel is. Kun je de rol die FOX Success hier speelt in detail beschrijven, en ook je mening geven over de staat van crypto VC (gezien hoe interessant het was om de afgelopen twee jaar te volgen)?

KC: Met betrekking tot FOX-succestokens krijgen beleggers een call-optie. Prijs is daarom de maatstaf waarmee we de investeerders en de ShapeShift-gemeenschap afstemmen. Als ShapeShift erin slaagt zijn protocol uit te bouwen, zou het FOX-token moeten stijgen. Als er een rally is worden deze houders van succestokens beloond met meer FOX-tokens.

Voorafgaand aan het gebruik van succestokens, hadden VC’s over het algemeen tokens met korting gekocht in ruil voor het vastzetten van hun investering voor een jaar of twee, waardoor stabiliteit en ondersteuning aan het project werd geboden. Er zijn echter scenario’s waarin deze regeling wrijving heeft veroorzaakt tussen investeerders en het project en de hele gemeenschap.

Sommige leden van de gemeenschap houden niet van het idee dat grote investeerders tokens met korting mogen kopen, terwijl ze hard werken voor het project en tokens kopen tegen de marktprijs. Als je de vestingdatum nadert – en als de tokens niet zijn gestegen of zijn verkocht – kunnen de gemeenschap en het projectteam zich zorgen maken dat deze investeerders hun tokens zouden dumpen, aangezien ze ze met korting hadden gekocht.

Succestokens belonen investeerders alleen als het token stijgt. Dit zorgt ervoor dat de gemeenschap zich meer op haar gemak voelt en vermijdt een deel van de hierboven beschreven wrijving. VC’s moeten ook worden aangetrokken door deze uitbetalingsstructuur. VC’s zitten er niet in voor 25-30% korting; ze willen 10x of 100x verdienen aan deze investeringen. Dus als ze meer blootstelling aan succes hebben, zou het ook beter bij hen passen .

CA: Velen maken zich zorgen over de consolidatie van rijkdom naarmate Web 3.0 meer ingeburgerd raakt – we zagen bijvoorbeeld de airdrop van ApeCoin naar Bored Ape Yacht Club-houders (momenteel $134.000 waard), waarvan 52% werd opgesloten door de oprichters, origineel houders en degenen die aan de DAO werken. Denk je dat dit een zorg is voor crypto, of denk je dat dit slechts groeipijnen zijn en dat de visie van Web 3.0 die een meer democratische, transparante en toegankelijke omgeving faciliteert op schema ligt?

KC: Er bestaat bezorgdheid dat de crypto-rijkdom op dit moment geconcentreerd is, maar we staan nog heel vroeg in de evolutie van Web 3.0. Een belangrijk verschil met Web 3.0 is dat het zonder toestemming, transparant is en dat iedereen zich op een gelijk speelveld bevindt.

In de traditionele financiële wereld zijn er deals in achterkamertjes die mensen aan de macht bevoordelen en oneerlijk voordeel halen uit gevestigde ‘oud geld’-relaties of mensen met politieke invloed. Mensen met geld hebben toegang tot meer investeringsmogelijkheden vanwege vriendjespolitiek en regelgeving die de status-quo beschermt.

In DeFi worden veel van deze oneerlijke voordelen verwijderd. We kunnen zien waar het geld naartoe gaat en wie wat doet. U hebt geen eerdere rijkdom nodig om toegang te krijgen tot investeringen. De hoofdgedachte en visie is dat de voordelen, diensten en producten van DeFi voor iedereen beschikbaar zijn.

Iedereen met een internetverbinding, waar ook ter wereld, zou dezelfde toegang moeten hebben tot kansen. Dat zijn de idealen waar we naar streven, maar er is nog veel werk aan de winkel.

CA: Waar zie je de cryptomarkt het komende jaar gaan? Denkt u dat het geopolitieke klimaat (Rusland/Iran enz.) of de monetaire omgeving (inflatie, Fed-verhogingen aan de horizon enz.) een bullish toekomst voor Bitcoin en crypto schetsen?

KC: Ja, er zou een positieve groei op lange termijn moeten zijn voor crypto en DeFi. De huidige geopolitiek en het monetaire beleid benadrukken de noodzaak van zelfbewaring en het beheer van activa die onafhankelijk zijn van de invloed of controle van de overheid.

Op korte termijn is er nog veel onzekerheid over hoe dit uitpakt in termen van regelgeving en andere overheidsreacties.

CA: Hoe denk je dat het FOX Success-token het zou doen in een langdurige bearmarkt?

KC: FOX-succestokens zullen net als een gewone FOX-token worden verhandeld in een grote bearmarkt, ervan uitgaande dat het aanzienlijk lager is dan de uitoefenprijs van de call-optie. De belegger krijgt een gratis optie. Dit kan ertoe leiden dat sommige investeerders hun interesse in het project verliezen, maar dat zou het geval zijn voor veel projecten in een bearmarkt.

ShapeShift, aan de andere kant, zou het beter hebben gedaan omdat ze de korting niet vooraf hadden opgegeven en nu meer geld hadden veiliggesteld en ze het overtollige onderpand kunnen ophalen dat is opgeslagen in het succestoken (voor de call-optie) en dat gebruiken voor toekomstige fondsenwerving.

Het succestoken zal efficiënter blijken te zijn.