CoinCorner lanceert contactloze BTC-kaart op Lightning-netwerk en NFC

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CoinCorner lanceert contactloze BTC-kaart op Lightning-netwerk en NFC

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

CoinCorner, een crypto-uitwisseling en een leverancier van webportefeuilles, heeft de lancering aangekondigd van zijn Bolt Card.

De Bolt Card is een contactloze Bitcoin (BTC)-kaart die wordt aangedreven door Lightning Network (LN) en Near Field Communication (NFC).

Hoe de Bolt Card werkt

De Bolt Card stelt gebruikers in staat gebruik te maken van de kracht van het Lightning Network, een laag 2 (L2) betalingsprotocol gebouwd op Bitcoin dat goedkope en snellere transacties mogelijk maakt, om directe betalingen te doen door met de kaart op een verkoopapparaat te tikken waarop een Lightning-factuur wordt weergegeven.

Danny Scott, de CEO van CoinCorner, legde het betalingsproces uit door te zeggen dat na het tikken op de kaart op de bliksem-enabled point-of-sale (POS)-terminal, een betalingsverzoek wordt verzonden naar de CoinCorner-account van de gebruiker waar het Britse pond sterling ( GBP) wordt omgewisseld naar BTC en bliksemsnel naar de handelaar gestuurd.

Scott ging echter nog een stap verder:

“We zijn nog vroeg, dus terwijl we blijven werken aan het maken van Lightning een alledaagse use case, zullen we andere concepten onderzoeken om The Bolt Card en de gebruikerservaring voor alle Lightning use cases, beter te maken.”

Scott merkte ook op dat de kaart al compatibel is met BTCPay en CoinCorner, maar ze werken eraan om binnenkort ondersteuning voor FastBitcoins, LNBits en Ibex Mercado toe te voegen.

Gebruikers kunnen met de kaart betalen op alle locaties met CoinCorner met Lightning-enabled POS-gadgets.

Momenteel zijn er ongeveer 20 winkels op het eiland Man, maar de beurs is van plan om meer winkels in het VK en andere landen uit te rollen.

Android gebruikers dekken

Android gebruikers zullen niet achterblijven omdat ze de kaart kunnen gebruiken om te betalen bij het afrekenen op de websites die Bitcoin- en Lightning-betalingen accepteren, waaronder het online gokplatform Rivalry, Davison’s Ice Cream, fudge-bedrijf Yum Yum Tree Fudge, Cannabidiol (CBD)-bedrijf Herts Hennep en nog veel meer.

Het is ook belangrijk op te merken dat Bolt Card dagen is gekomen nadat Sam Bankman-Fred, CEO van crypto-exchange FTX, zei dat Bitcoin geen efficiënte betaalmethode kan zijn en dat hij zich zal concentreren op het integreren van LN. Zijn opmerking leidde tot een massale reactie van de gemeenschap.

Sommige gebruikers waren echter nog steeds optimistisch over de kaart en zeiden dat deze de weg kan effenen voor massale acceptatie van Bitcoin.

Een van de gebruikers reageerde via Twitter:

“Dit zou heel goed voor massale adoptie kunnen zorgen. Het is moeilijk voor mensen om een compleet andere manier van handel te leren, om Bitcoin beter aan te passen aan wat mensen al kennen.”