CoinDesk analyse: Bitcoin presteert minder tijdens het belastingsseizoen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CoinDesk analyse: Bitcoin presteert minder tijdens het belastingsseizoen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin op een rekenmachine en belastingformulier

Bitcoin heeft historisch gezien ondermaats gepresteerd tijdens het belastingsseizoen in de Verenigde Staten, aangezien handelaren de activa verkopen om de belastingaanslagen te betalen

Een nieuwe analyse door CoinDesk onthulde dat Bitcoin (BTC) historisch gezien tijdens het belastingseizoen ondermaats heeft gepresteerd. Dit komt omdat de meeste handelaren die in het voorgaande jaar winst hebben geboekt, dan hun BTC voorraad verkopen om belastingaanslagen te betalen.

Het belastingsseizoen wint gewoonlijk aan kracht in januari en de leidende cryptovaluta presteerde deze maand over het algemeen een stuk minder dan de andere. Volgens de analyse heeft Bitcoin van 2014 tot 2020 in vier van de zeven januari maanden enorm ondermaats gepresteerd. Het boekte tevens verliezen in zes van de zeven maart maanden gedurende diezelfde periode.

Sommige analisten zijn van mening dat het niet toevallig is dat BTC in die periodes ondermaats presteert. Delphi Digital onthulde dat de gemiddelde verliezen voor BTC in januari ongeveer 5,24% bedragen, terwijl ze met 12,59% hoger zijn in maart.

Paul Burlage, een analist bij Delphi Digital, verklaarde dat hoewel het belastingsseizoen niet de belangrijkste reden is waarom Bitcoin in deze periode minder presteert, het essentieel is om dit op te merken. De leidende cryptovaluta heeft moeite om zich te herstellen nadat het eerder dit jaar een recordhoogte van 42.000 dollar bereikte. Het zakte gisteren kort onder de 30.000 dollar, maar wordt momenteel tegen 31.500 per munt verhandeld. Ondanks de recente prijsdaling is Bitcoin het afgelopen jaar nog steeds met bijna 400% gestegen.

Het Delphi Digital Bitcoin outlook rapport voor januari onthulde dat de belangrijkste reden waarom BTC tijdens deze periode ondermaats presteert, is dat de meeste handelaren die in het voorgaande jaar winst hebben gemaakt, een deel van hun munten verkopen om zo de belastingaanslag te betalen.

Kevin Kelly, de mede-oprichter van Delphi Digital, wees erop dat het bijna onmogelijk is om te voorspellen hoeveel verkoopdruk Bitcoin dit seizoen ondervinden zal, aangezien sommige jurisdicties beter met vermogenswinsten omgaan dan andere.

Kelly merkte op dat de marktkapitalisatie van Bitcoin vorig jaar met meer dan 400 miljard dollar is gestegen. Een deel van deze opbrengsten zijn van handelaren en speculanten die mogelijk wat winst hebben geboekt of deze naar andere delen van de cryptomarkt hebben geschoven. Vandaar dat dit belastbare situaties veroorzaakt.

Op dit moment worden enkel gerealiseerde winsten belast, maar dat kan binnenkort veranderen.  Recente rapporten suggereren dat Janet Yellen, de kandidaat van de Amerikaanse president Joe Biden voor de Treasury Secretary positie, voorstelt om eveneens ongerealiseerde vermogenswinsten te belasten.