CoinMarketCap implementeert nieuwe veranderingen in het beoordelingsysteem

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CoinMarketCap implementeert nieuwe veranderingen in het beoordelingsysteem

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Hoewel deze nieuwe beoordelingsmaatstaven bedoeld zijn om nepvolumes te verminderen, bestaan er zorgen dat deze ontwikkelingen ten gunste zijn van CMC’s moederbedrijf Binance. Op 31 maart 2020 heeft Binance namelijk CMC voor een niet bekendgemaakte prijs verworven.

Om de impact van nepvolumes op de statistieken van het platform te verminderen, heeft de toonaangevende crypto gegevens aggregator CoinMarketCap (CMC) nieuwe statistieken ontwikkeld voor het rangschikken van uitwisselingen en marktparen.

De wijzigingen zijn een aanvulling op eerdere re-works die onlangs geïmplementeerd zijn, aangezien ze te controversieel bleken voor CoinMarketCap’s nieuwe moederbedrijf Binance.

Vandaag heeft het bedrijf een nieuwe ‘vertrouwen’ statistiek geïntroduceerd om verdachte volumes, die door beurzen worden gemeld, automatisch te detecteren en te markeren. De tool maakt gebruik van een geavanceerd algoritme gebaseerd op machine learning om alle gegevens die naar CMC stromen te onderzoeken. Dit is om te bepalen of de kolommen die door beurzen gerapporteerd worden te hoog opgegeven zijn, en in welke mate.

Daarnaast heeft CMC eveneens gewerkt aan een nieuw standaard beoordelingsysteem voor marktkoppelingen op het gehele platform. Dit vervangt de metriek van de standaard volumeweergave.

CMC gebruikt per direct één algoritme dat rekening houdt met de webverkeersfactor, liquiditeitsscore en het volume van elke koppeling. CMC is van plan het protocol in de nabije toekomst eveneens te introduceren als de standaardweergave voor het rangschikken van uitwisselingen.

Een week geleden verwijderde CMC de ‘aangepaste volume’ statistiek, die volumes uitsloot die gegenereerd werden door koppelingen met transactie mining, koppelingen zonder transactiekosten en derivaten.

Een recente blogpost gemaakt op het platform verklaarde dat gebruikers in de war waren over de aard van de koppeling, waarbij velen suggereerden dat de metriek opgeblazen volumes probeerde te bestrijden.

Op 14 mei lanceerde CMC de ‘Web Traffic Factor’, die naar gebruikersactiviteit kijkt op uitwisselingen. Dit omvat het aantal paginaweergaven, de hoeveelheid tijd die op de site is doorgebracht, unieke bezoekers, de positie van zoekmachines en het bouncepercentage van zoekmachines.

Binance, ‘s werelds toonaangevende crypto uitwisseling die nu eigenaar is van CoinMarketCap, kreeg kritiek voor het introduceren van deze nieuwe tool op het platform omdat Binance daardoor de eerste plaats opeiste. Voorafgaand aan deze ontwikkeling, evenals bij de verandering van eigenaar, werd een metriek die op een vergelijkbare manier functioneerde voor CMC overwogen en verworpen.

Nu webverkeer in de nieuwe standaard statistiek geïntegreerd is, blijft Binance op nummer één staan. Het valt nog te bezien of aanvullende wijzigingen zullen worden aangebracht om de bezorgdheid over vriendjespolitiek te beantwoorden.

Op 8 mei bracht CMC zijn nieuwe ‘verbeterde liquiditeit score’ uit, die werkt door de cryptogeld uitwisselingen te identificeren die de minste ‘slippage’ ervaren. Deze functioneert met name bij ordergroottes tussen de 100 en 10.000 dollars, ten behoeve van detailhandelaren.