CoinShares: belangstelling instituties voor Avalanche, Solana, Terra

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CoinShares: belangstelling instituties voor Avalanche, Solana, Terra

By Benson Toti - Kort bericht

Solana, Terra en Avalanche staan in de top tien van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.

Avalanche (AVAX), Solana (SOL), Terra (LUNA) en Algorand (ALGO) behoren tot altcoins die de afgelopen week een opmerkelijke instroom van investeringen hebben gezien, meldde digitale vermogensbeheerder CoinShares maandag.

Volgens de crypto-activabeheerder zag de week een vertraging van de uitstroom uit institutionele beleggingsproducten, grotendeels als gevolg van interesse in altcoins.

Altcoins blijven de focus van beleggers, met een opmerkelijke instroom in Avalanche, Solana, Terra en Algorand van respectievelijk US $1,8 miljoen, US $0,8 miljoen, US $0,7 miljoen en US $0,2 miljoen“, zei het bedrijf in de laatste editie van het Digital Asset Fund.

Andere altcoin-producten in Binance, Ripple, Tron en Litecoin bleven de hele week grotendeels onveranderd.

Ethereum ziet 3e week van uitstroom

Ondanks het negatieve sentiment dat vorige week door de cryptocurrency-markt raasde, nam de uitstroom aanzienlijk af. CoinShares zegt dat de industrie een totale uitstroom van $7,2 miljoen boekte voor de week die eindigde op 22 april. Ter vergelijking: de totale uitstroom een week eerder bedroeg $97 miljoen.

Solana had bijvoorbeeld een uitstroom van $27 miljoen gezien als gevolg van wat CoinShares zei te wijten was aan winstnemende deals.

Maar terwijl de totale productruimte voor digitale activa vorige week een kleine uitstroom optekende, was het verhaal een beetje anders voor Ethereum.

Volgens het rapport bedroegen de wekelijkse geldstromen voor fondsen die zijn afgestemd op de op één na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie 16,9 miljoen. Hiermee bedroeg de maandelijkse en year-to-date uitstroom van Ethereum eind vorige week respectievelijk $57 miljoen en $169 miljoen.

Bitcoin ziet instroom van $2,6 miljoen

Bitcoin stopte de negatieve trend door een kleine instroom te registreren, zo bleek uit het rapport. Investeringsfondsen rond de leidende cryptocurrency per markt trokken institutionele instroom van $2,6 miljoen aan.

Vanwege de recente zwakte van de markt liggen de maandelijkse stromen van Bitcoin echter rond de $178 miljoen negatief. Year-to-date stromen in BTC-gerelateerde beleggingsproducten bedragen ongeveer $252 miljoen.

Over het algemeen hebben crypto-investeringsproducten de afgelopen drie weken te lijden gehad van een uitstroom van $219 miljoen. Year-to-date stromen zijn echter positief, op $389 miljoen.

Het rapport van de fondsen voor digitale activa volgt de stromen van grote aanbieders van crypto-investeringsfondsen, zoals Grayscale, ETC Group, ProShares, 3iQ en CoinShares zelf. Deze providers hebben talloze institutionele cryptoproducten gelanceerd in de VS, Europa en over de hele wereld.