ConsenSys werkt met Societe Generale samen om CBDC tests te ontwikkelen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

ConsenSys werkt met Societe Generale samen om CBDC tests te ontwikkelen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het hoofdkantoor van Societe Generale in Parijs

ConsenSys zal technologie en expertise leveren als onderdeel van een lopend gezamenlijk project met de Franse centrale bank

ConsenSys heeft vandaag aangekondigd dat ze geselecteerd zijn om technologie en expertise aan Societe General-Forge te leveren, als onderdeel van hun lopende Central Bank Digital Currency (CBDC) tests. ConsenSys zal zich richten op de uitgifte en het beheer van de CBDC, evenals het bieden van interoperabiliteit tussen de grootboeken en levering versus betaling.

ConsenSys staat bekend om haar werk met Ethereum en het ontwikkelen van producten zoals Quorum en MetaMask, maar Societe General-Forge kondigde in september aan dat ze voor hun CBDC experimenten de Tezos blockchain hadden uitgekozen.

ConsenSys heeft echter expertise als het gaat om het samenwerken met financiële instellingen: ze hebben met de Monetary Authority of Singapore en de South African Reserve Bank samengewerkt om het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie als een bankoplossing te onderzoeken.

Ken Timsit, de Global Head of Enterprise Solutions bij ConsenSys, zei: “We hebben veel waardering voor de prestaties van Societe Generale-Forge en zijn er trots op met hen samen te werken. ConsenSys zet zich in voor de vooruitgang in de CBDC omgeving en heeft al zes centrale banken over de hele wereld bij CBDC projecten bijgestaan.”

Societe Generale-Forge is een dochteronderneming van de Europese investeringsbank Societe Generale die uitgevende instellingen en investeerders diensten aanbiedt voor het uitgeven en beheren van ‘digital-native’ financiële producten die op de blockchain geregistreerd zijn.

De Franse bank was één van de acht organisaties, tezamen met Accenture en HSBC, die door de Banque de France geselecteerd waren om aan de CBDC onderzoeken deel te nemen. Ze zijn van plan om op hun recente prestaties voort te bouwen, zoals de uitgifte van de eerste gedekte obligatie als een security token op een openbare blockchain in 2019, en de uitgifte van een obligatie van 40 miljoen euro die eerder dit jaar in een CBDC werd afgewikkeld.

Jean-Marc Stenger, de CEO van Societe Generale-Forge, zei: “We zijn verheugd om met ConsenSys samen te werken, een bedrijf dat wereldwijd een belangrijke speler is in de ontwikkeling van gedistribueerde grootboektechnologie en veel van de infrastructuur en ontwikkelingstools aanbiedt die door de blockchain community gebruikt worden”.

De Europese Centrale Bank zei begin deze maand dat ze bereid zou moeten zijn om een digitale euro uit te geven, en met deze laatste aankondiging lijkt het steeds waarschijnlijker dat Frankrijk deze daadwerkelijk zal kunnen leveren.