CRO token daalt met 12% na verlagen beloningen op Visa door Crypto.com

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CRO token daalt met 12% na verlagen beloningen op Visa door Crypto.com

By Charles Thuo - Kort bericht

Cronos (CRO) is een van de slechtst presterende cryptovaluta geworden, handelend op $0,310417, een daling van 12,86% in de afgelopen 24 uur.

Een van de belangrijkste redenen voor de prijs van CRO om token te laten vallen, is een blogpost die exchange Crypto.com op zondag 1 mei publiceerde, waarin werd opgemerkt dat ze de beloningen die ze op hun lagere Visa-kaarten aanboden hadden verlaagd. Crypto.com zei ook dat het de CRO-inzetbeloningen met meer dan de helft had verlaagd.

De uitwisseling voegde er ook aan toe dat vanaf 1 juni de Midnight Blue-kaartlaag geen beloningen aan zijn klanten zal aanbieden, maar andere niveaus zoals Icy White, Obsidian en Ruby Steel zullen lagere beloningen bieden. Daarnaast is er een bestedingslimiet voor beloningen, waarbij het hoogste bedrag van de beloning wordt vastgezet op $50 per maand.

Crypto.com noemde dit zelf een “moeilijke beslissing” en zei dat het nodig was voor de duurzaamheid.

Het snijden van de beloningen leverde de uitwisseling veel kritiek op op sociale media, waar gebruikers zeiden dat ze minder CRO-stakingsopties kregen en minder gebruik van de Visa-kaarten. Sommigen dreigden ook te kiezen voor andere cryptokaartoperators zoals Coinbase en Binance.

Dit is echter niet de eerste aanmoedigingsverlaging die de uitwisseling dit jaar heeft doorgevoerd. In maart verlaagde het de rente op tokendeposito’s tweemaal met voorafgaande kennisgeving aan zijn gebruikers.

Ondanks de uitdagingen lijkt de Crypto.com-uitwisseling nog steeds met de dag te groeien met meer dan 10 miljoen gebruikers, naast het feit dat het de officiële sponsor van de FIFA World Cup 2022 zal zijn.

Verminderde crypto leenactiviteiten

De recente stap van Crypto.com toont een breed probleem in crypto-leningen als gevolg van de stijgende Amerikaanse rente, hoge inflatie, hoge rendementen en zwakke marktprestaties die onhoudbaar worden. Een toename van crypto-adoptie leidt tot meer rekeninghouders waardoor grote uitbetalingen onhaalbaar zijn.

Dit probleem doet zich echter vooral voor bij de meeste DeFi-leningsplatforms, waar ze gedwongen zijn de rentetarieven te verlagen naarmate de gebruiker telt en de deposito’s blijven groeien. Crypto-leenplatforms kunnen ook volgen naarmate de acceptatiegraad toeneemt.