Crypto.com geeft gebruikers in bepaalde landen een week voor terugbetalen cryptoleningen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Crypto.com geeft gebruikers in bepaalde landen een week voor terugbetalen cryptoleningen

By Benson Toti - Kort bericht

Crypto.com is een van de toonaangevende crypto-uitwisselingsplatforms en een populaire NFT-marktplaats.

Het grote cryptocurrency-uitwisselingsplatform Crypto.com heeft naar verluidt zijn gebruikers in verschillende landen gevraagd om hun crypto-leningen binnen de komende week terug te betalen.

De kennisgeving van Crypto.com aan leners komt nadat het zijn lijst met landen heeft bijgewerkt waar zijn uitleenservice niet beschikbaar is. Op de bijgewerkte lijst staan grote cryptomarkten zoals de VS, het VK en verschillende andere binnen de Europese Unie.

Het verzoek, dat via e-mail naar de getroffen gebruikers is verzonden, is van toepassing op degenen die uitstaande leningen hebben, maar zich momenteel in landen bevinden die zijn opgenomen in een lijst waar het leenprogramma van de uitwisseling is beperkt.

Volgens details in een van de e-mails die op Crypto Twitter zijn gedeeld, hebben houders van crypto-leningen tot 15 maart de tijd om het verzoek tot terugbetaling te honoreren. Gebruikers zijn ervan op de hoogte gesteld dat het niet terugbetalen van de leningen binnen de gestelde deadline het platform zou dwingen onderpand te verkopen en de lening automatisch te sluiten.

Sommige gebruikers hebben bij de kennisgeving klachten geuit, vooral met betrekking tot het vermeende achterhouden van informatie door de centrale.

Naleving van de regelgeving

Crypto.com lijkt deze stap te hebben gezet te midden van recent regelgevend onderzoek rond crypto-uitleendiensten. Eerder dit jaar begon de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek tegen crypto-uitleendiensten bij Gemini en Celsius.

In februari beval de SEC BlockFi om een boete van $100 miljoen te betalen voor het verstrekken van een niet-geregistreerd leenproduct. Het cryptobedrijf stemde ermee in de boete te betalen en binnen 60 dagen een correcte registratie na te streven, zoals bepaald door de wet.

De SEC merkte destijds op dat de zaak tegen BlockFi "de eerste in zijn soort" was in de crypto-ruimte. Het heeft echter elk ander bedrijf met soortgelijke activiteiten op de hoogte gebracht.

Gurbir S. Grewal, directeur van de afdeling Handhaving van het agentschap, zei:

"Crypto-leningsplatforms die effecten zoals BlockFi's BIA's aanbieden, moeten onmiddellijk kennis nemen van de resolutie van vandaag en in overeenstemming zijn met de federale effectenwetten ."