Crypto is een tweesnijdend zwaard, aldus Allaire van Circle

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Crypto is een tweesnijdend zwaard, aldus Allaire van Circle

By Hassan Maishera - Kort bericht

Cryptocurrencies zijn een interessant gespreksonderwerp geworden door de aanhoudende crisis in Oekraïne.
De CEO van Circle, Jeremy Allaire, gelooft dat cryptocurrency een tweesnijdend zwaard is te midden van de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Hij verklaarde dat de situatie in Oekraïne cryptocurrencies tot een paradox maakt voor zowel de deelnemers als de regelgevers.

Allaire zei dit tijdens een interview met Bloomberg, eraan toevoegend dat de use-cases van cryptocurrencies centraal staan in de huidige situatie. Hij zei;

“Mensen zijn daar blij mee. Maar het stelt mensen ook in staat om dingen te ontwijken. Het open internet is een tweesnijdend zwaard, en dat is het geval met crypto.”

Cryptocurrencies zijn cruciaal geworden in de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Ze worden gebruikt om geld in te zamelen om voedsel, kleding, medicijnen, evacuatie en reparaties voor de algemene massa te kopen.

Russische bedrijven en individuen kunnen echter ook gebruikmaken van cryptocurrencies om de financiële sancties van westerse landen te omzeilen.

Er zijn oproepen geweest om cryptocurrency-exchange accounts van Russen te bevriezen. De CEO's van crypto-exchanges Kraken en Binance hebben dit echter allebei geweigerd.

Volgens Changpeng Zhao van Binance en Jesse Powell van Kraken zou het bevriezen van de rekeningen van Russen indruisen tegen waar cryptocurrencies voor staan. Cryptocurrencies zouden op de tegenovergestelde manier moeten werken als gecentraliseerde entiteiten, voegde ze eraan toe. Een Binance-woordvoerder zei;

“We gaan niet eenzijdig de accounts van miljoenen onschuldige gebruikers bevriezen. Crypto is bedoeld om mensen over de hele wereld meer financiële vrijheid te bieden. Eenzijdig besluiten om de toegang van mensen tot hun cryptovaluta te verbieden, zou indruisen tegen de bestaansreden van crypto.”

De cryptocurrency-exchange voegde daaraan toe;

"We nemen de nodige stappen om ervoor te zorgen dat we actie ondernemen tegen degenen die sancties tegen hen hebben opgelegd, terwijl de impact op onschuldige gebruikers wordt geminimaliseerd."

De Oekraïense regering heeft de afgelopen dagen miljoenen dollars aan hulp ontvangen van investeerders in cryptocurrency.