Crypto kan bedreiging vormen voor macro-economische stabiliteit van India: RBI-gouverneur Das

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Crypto kan bedreiging vormen voor macro-economische stabiliteit van India: RBI-gouverneur Das

By Harshini Nag - Kort bericht

De RBI test momenteel verschillende technologieën en modellen die beschikbaar zijn voor CBDC's

De gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, heeft herhaald dat de centrale bank grote bedenkingen heeft bij de impact van cryptocurrencies op de macro-economische en financiële stabiliteit van het land.

De toezichthouder wees erop dat wijdverbreide crypto-adoptie het vermogen van de RBI om problemen met financiële stabiliteit aan te pakken, zal ondermijnen.

Sinds de invoering van een belasting van 30% op inkomsten die worden verdiend met cryptocurrencies in het land, hebben de Indiase autoriteiten erop gebrand duidelijk te maken dat het belasten van crypto niet aangeeft dat de overheid digitale valuta heeft gelegaliseerd of ondersteunt.

Das herinnerde beleggers eraan voorzichtig te zijn bij het beleggen in digitale activa, en verklaarde dat cryptocurrencies geen onderliggende activa hebben:

“Ik denk dat het mijn plicht is om beleggers te vertellen dat wanneer ze in cryptocurrencies investeren, ze in gedachten moeten houden dat ze op eigen risico beleggen. Ze moeten er rekening mee houden dat deze cryptocurrencies geen onderliggende (activa) hebben … zelfs geen tulp.”

Tijdens de lopende begrotingssessie van het parlement bevestigde de Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman dat de RBI zal werken aan een digitale valuta van de centrale bank.

Toen hem werd gevraagd om een tijdlijn voor de Digital Rupee voor te stellen, zei Das dat de RBI voorzichtig te werk ging met risico's zoals cyberbeveiliging en vervalsing in het achterhoofd. Het is dus niet mogelijk om een deadline te stellen voor de invoering van de CBDC, voegde hij eraan toe.

Das bevestigde ook dat de centrale bank werkt aan zowel wholesale,- als retailmodellen van CBDC's:

“We werken niet samen met externe bureaus als het gaat om de CBDC. We werken met de CBDC's in ons ecosysteem. Elke beslissing om met andere instanties in zee te gaan, zal later worden genomen. We staan open om alle mogelijke technologieën voor CBDC uit te proberen.”

De invoering van de Digital Rupee zal ook gepaard gaan met juridische procedures in India. De reikwijdte van de definitie van een bankbiljet zal via een wijziging moeten worden uitgebreid om door de centrale bank uitgegeven digitale valuta op te nemen in de RBI-wet.