Crypto-uitwisseling CrossTower opent handelsplatform in India

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Crypto-uitwisseling CrossTower opent handelsplatform in India

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

CrossTower India biedt tot 40 verschillende cryptovaluta’s, waarbij de eerste 1.000 klanten gratis van maximaal 500 INR aan BTC kunnen genieten

CrossTower, een in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling en beleggingsonderneming, heeft een handelsplatform in India gelanceerd.

De digitale uitwisseling heeft volgens Reuters bij de aanvang al een team van 35 personeelsleden aangenomen, met als doel om de komende negen maanden tot 100 personen bij CrossTower India te laten werken.

CrossTower India zal “wereldwijde expertise, technologie, kennis van regelgeving en veiligheidsnormen naar India brengen”, dit al volgens de uitwisseling op haar homepage.

De intrede van CrossTower in India volgt op de grote Binance uitwisseling die ook van de groeiende Indiase cryptomarkt gebruik probeert te maken. Naast Binance krijgt CrossTower India alsmede met de concurrentie van lokale spelers als Zebpay, WazirX en CoinDCX te maken.

De Indiase crypto investeerders en handelaren die zich registreren en hun eerste transactie via het nieuwe handelsplatform plaatsen, kunnen van een Bitcoin weggeefactie van maximaal 500 INR genieten. Deze aanbieding is echter enkel voor de eerste 1.000 transacties beschikbaar.

Naast BTC biedt CrossTower India de toegang tot 40 verschillende digitale activa, waaronder Ethereum (ETH), Maker (MKR) en Compound (COMP).

De binnenkomst van het bedrijf in India komt op een moment dat het land een flinke toename van crypto-adoptie ziet, dit ondanks de niet zo vriendelijke regelgevende benadering door de overheid.

Recente statistieken tonen aan dat de Indiase cryptomarkt tussen april 2020 en mei 2021 enorm is gegroeid, namelijk van 923 miljoen dollar naar 6,6 miljard dollar. De Global Crypto Adoption Index, die in augustus door Chainalysis werd gepubliceerd, toonde aan dat India in 2021 op de tweede plaats achter Vietnam staat.

In een ander onderzoek werd de groei van cryptobezit in India aangetoond doordat ongeveer 9% van de Indiase respondenten hadden gemeld dat ze crypto gebruikten of bezaten, een percentage die hoger is dan sommige van ‘s werelds top cryptomarkten zoals China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Duitsland.

De in 2019 in de Verenigde Staten gelanceerde CrossTower werd in augustus van dit jaar op de AA ranglijst van CryptoCompare onder de beste crypto-uitwisselingen op de markt geplaatst en schaarde zich zo naast Coinbase, Kraken, Gemini en Bitstamp.