Crypto zal sommige bankdiensten irrelevant maken, aldus CEO Blockchain Center

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Crypto zal sommige bankdiensten irrelevant maken, aldus CEO Blockchain Center

By Hassan Maishera - Kort bericht

Cryptocurrencies vervangen sommige bankdiensten en die trend zou de komende jaren kunnen toenemen.

Tadas Maurukas, chief executive officer bij Blockchain Center, onthulde in een recent interview dat hij gelooft dat cryptocurrencies sommige bankdiensten irrelevant zullen maken.

De CEO van Blockchain Center zei dat de blockchain-ruimte de afgelopen jaren een enorme evolutie heeft doorgemaakt. Hij gelooft dat gebruikerservaring een van de aspecten van blockchain is die is verbeterd. Maurukas zei:

"Gebruikerservaring. Het aantal hoepels dat je moest doorlopen om je eerste transacties te maken, zorgde ervoor dat Blockchain er voor de meesten uitzag als een circus. Nu heb je bedrijven die Layer 2 supergelokaliseerde oplossingen bouwen die gemakkelijk te gebruiken zijn en goed zijn voor een specifieke taak. Gebruikersinterfaces zijn zo ver gevorderd dat nieuwe gebruikers zich niet overweldigd voelen en ze de technologie verder kunnen verkennen. In plaats van elke keer in paniek te raken, is er interactie met Blockchain-technologie.”

Op de vraag of de banksector zich zorgen moet maken over cryptocurrencies, antwoordde Maurukas ja. Hij voegde eraan toe:

“Ja, maar waarschijnlijk niet om dezelfde redenen die de meeste mensen denken dat ze zouden moeten doen. Gaan cryptocurrencies binnenkort banken vervangen? Nee. Zullen cryptocurrencies sommige van de aangeboden diensten van de bank irrelevant maken? Absoluut ja. Neem bijvoorbeeld spaarrekeningen met een gemiddelde rente van 0,06%, minder mensen kiezen ervoor om hun geld bij de bank te sparen omdat het door inflatie maar langzaam devalueert. Ze beleggen liever in aandelen, onroerend goed, edelmetalen, enz.”

De CEO van Blockchain Center voegde eraan toe dat hij niet vindt dat banken crypto-gerelateerde diensten aan hun klanten moeten aanbieden. Hij zei:

“Ik denk niet dat dat gunstig is voor de gebruikers. In de meeste gevallen proberen banken hun klanten 'blind' te houden. Hoe minder ze weten, hoe minder vragen ze stellen, hoe makkelijker het voor banken is om winst te maken. Crypto-gerelateerde services zijn precies het tegenovergestelde – u moet begrijpen wat u doet, hoe de verschillende onderdelen met elkaar omgaan, waar het geld vandaan komt, enzovoort. Gebruikers worden aangemoedigd om hun eigen bank te zijn en zelf de moeilijke beslissingen te nemen. Dus als banken crypto-gerelateerde diensten zouden aanbieden, zouden ze mensen niet aanmoedigen om meer te leren – het zou een verwaterde en eenvoudige ervaring zijn.”

De DeFi-ruimte biedt een aantal van de diensten die worden aangeboden door traditionele financiële instellingen, waaronder uitwisseling en lenen.