Cryptobedrijven door de SEC gesanctioneerd voor het ontvangen van COVID-19 steungeld

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cryptobedrijven door de SEC gesanctioneerd voor het ontvangen van COVID-19 steungeld

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het hoofdkantoor van de Securities and Exchange Commission

Het Paycheck Protection Program dat 660 miljard dollar bevat om Amerikaanse bedrijven van de economische uitdagingen te ontlasten die de pandemie met zich meebrengt, heeft financiële steun aan cryptobedrijven verleend die van fraude worden beschuldigd.

Uit gegevens van de Small Business Administration blijkt dat 10 blockchain bedrijven in de Verenigde Staten wegens fraude door de Securities and Exchange Commission (SEC) gesanctioneerd zijn voor het aanbieden van niet-geregistreerde effecten en voor het ontvangen van COVID-19 steun van het Amerikaanse Paycheck Protection Program (PPP).

Enkele van deze cryptobedrijven die financiële PPP steun ontvingen, hadden ofwel geen verbinding met de Verenigde Staten of werden elders in andere rechtsgebieden hergevestigd.

De PPP, die door het Amerikaanse congres is opgesteld en door president Donald Trump wettelijk mogelijk werd gemaakt, is bedoeld om bedrijven te helpen hun personeel aan het werk te houden tijdens de economische crisis die door de pandemie veroorzaakt is. Ze verstrekken leningen aan de in aanmerking komende bedrijven om zo banenverlies te helpen voorkomen.

De federale overheid kan deze leningen verstrekken als werkgevers een groot deel van de middelen gebruiken om loonkosten of vastgoed gerelateerde operationele kosten te bekostigen.

De Government Accountability Office heeft vorige maand een rapport uitgebracht waarin benadrukt  werd hoe kwetsbaar het PPP voor fraude en “ongepaste betalingen” is.

De SBA heeft geen details verstrekt over hoe zij van plan is de risico’s in dit programma te benaderen, te identificeren en erop te reageren.

“De PPP van de SBA is het grootste van deze programma’s en één van de eerste die geïmplementeerd wordt. De beperkte waarborgen, het gebrek aan tijdige en volledige begeleiding plus toezichtsplanning hebben de kans vergroot dat leners de opbrengsten van deze leningen misbruiken of op een ongepaste wijze ontvangen”, las het rapport.

Het totale bedrag van 660 miljard dollar van de PPP maakt in vergelijking het bedrag dat aan de door de SEC gesanctioneerde bedrijven werd verstrekt misschien wel heel klein, want sommige van deze fondsen bedroegen ieder minder dan 150.000 dollar. Plus er bestaan daarnaast ook geen echte aanwijzingen dat deze bedrijven op een frauduleuze wijze of in strijd met andere regels federale geldmiddelen hebben verkregen.

Het PPP werd in leven geroepen om alle bedrijven, met name kleine tot middelgrote (MKB) ondernemingen, te helpen bij het behoud van hun werknemers en het overbruggen van de aanvankelijke golf van de coronavirus pandemie.

In juli werd een man uit Houston in hechtenis genomen omdat hij naar verluidt op frauduleuze wijze meer dan 1,1 miljoen dollar aan PPP leningen had verkregen en gebruikt om cryptogeld te kunnen kopen en enkele persoonlijke uitgaven te doen.

De 29-jarige Joshua Thomas Argires werd in een strafrechtelijke aanklacht beschuldigd van het naar verluidt afleggen van valse verklaringen aan financiële instellingen, het plegen van oplichting en geldfraude, plus het aangaan van onwettige monetaire transacties.