CryptoKitties: geld verdienen met Ethereum katten fokken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CryptoKitties: geld verdienen met Ethereum katten fokken

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

CryptoKitties: de Ethereum game waarmee u geld verdienen kunt.

De innovatieve concepten die worden gelanceerd binnen de wereld van de cryptocurrencies blijven van de band rollen. De nieuwste hype van het moment is er eentje die haar gelijke niet kent. We hebben het hierbij uiteraard over het spel CryptoKitties.

Het spel is gebouwd op de blockchain van Ethereum en werd in één klap zo populair dat het, het volledige netwerk van de cryptomunt onder druk zette. Hoe deze katjes ook jouw vermogen een stevige boost kunnen opleveren kom je te weten in dit artikel!

Wat zijn de CryptoKitties precies?

Het spel CryptoKitties werd ontwikkeld door de studio AxiomZen welke is gevestigd in San Francisco. Het spel heeft als doel om digitale katten te kopen en verhandelen. Bovendien is het voor de speler mogelijk om katten te laten fokken waardoor er nieuwe exemplaren kunnen worden gecreëerd. Elke kitten beschikt over een aantal specifieke, visuele karakteristieken waardoor zeer zeldzame en zelfs unieke combinaties kunnen ontstaan. Dit komt omdat een deel van de eigenschappen worden doorgegeven aan het nageslacht. Het schept weinig verbazing dat op dit ogenblik wereldwijd grote aantallen ontwikkelaars volop bezig zijn om het algoritme van het spel te achterhalen. Op deze manier hoopt men te weten te komen hoe katten gefokt kunnen worden met bepaalde zeldzame kenmerken.

Enkele zeer dure exemplaren

De manier waarop CryptoKitties werkt zorgt er voor dat er in principe al vrij snel unieke exemplaren zijn ontstaan. Het blijkt hier bovendien om katjes te gaan die je beter niet zonder handschoenen aan kan pakken. Voor een ‘Generatie O’ kat welke beschikt over een jaguar-kenmerk werd een bedrag neergeteld van zo’n slordige 23.676 dollar. Recent werd bovendien een unieke kat die luisterde naar de naam ‘Genesis Cat‘ verkocht voor een bedrag van niet minder dan 247 ETH of 117.000 euro!

Alle transacties opgeslagen in de blockchain

Sowieso beschikt CryptoKitties over een aantal unieke eigenschappen. De meest in het oog springende is echter het feit dat werkelijk elke transactie wordt opgeslagen in de blockchain. Dat is belangrijk, want eenmaal een kat gekocht blijft ze voor altijd van jou (tot je ze terug verkoopt). Zelfs wanneer het spel met andere woorden op een zeker ogenblik zou komen te verdwijnen betekent dit niet dat jouw geïnvesteerde kapitaal verloren gaat, in tegendeel.

Een ongekende populariteit

Op moment van schrijven zou CryptoKitties zomaar even verantwoordelijk zijn voor meer dan 12 procent van alle transacties die worden uitgevoerd op het netwerk van Ethereum. Dat is een flink stuk meer in vergelijking met bijvoorbeeld Etherdelta. Dat het spel zo’n ongelofelijke drukte met zich meebrengt hadden de ontwikkelaars eigenlijk wel kunnen voorspellen. Het is namelijk zo dat elke actie (dus niet alleen het kopen en verkopen, maar ook het fokken van de katten) in het spel wordt vastgelegd in de blockchain. Op een zeker ogenblik stonden er dankzij de populariteit van het spel reeds meer dan 10.000 transacties in de wachtrij op Ethereum. Doorgaans is dit aantal een flink stuk lager.

Birthing fee reeds verdubbeld

In een poging om de druk op het netwerk van Ethereum enigszins te doen afnemen heeft CryptoKitties er voor gekozen om de zogenaamde ‘birthing fee’ te verdubbelen. Toch lijkt dit in eerste instantie geen grootschalige impact te hebben op het probleem en bovendien is dit uiteraard beslist geen oplossing voor de lange termijn. Benieuwd hoe deze katten het in de toekomst zullen doen en welke rendementen ze verder nog zullen weten te realiseren!

Ethereum kopen

Aan de slag met CryptoKitties, maar eerst nog even Ethereum kopen? Doe dit bij onze partner Anycoin Direct. U kunt hier Ethers kopen met iDeal voor een gunstige prijs: