Cryptomarkt 29 miljard in de plus – houdt dit stand?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cryptomarkt 29 miljard in de plus – houdt dit stand?

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Afgelopen week is de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta 29 miljard gestegen naar een waarde rond de 129 miljard dollar. De sterke waardestijging van verschillende munten was indrukwekkend, waarbij de dominante Bitcoin (BTC) zorgde voor het grootste deel van de stijging. Maar in de onderste regionen zijn er munten die al waarde beginnen te verliezen. Was de stijging van korte termijn of gaat de marktkapitalisatie van de blockchaintoepassingen verder?

sterke stijging marktkapitalisatie cryptomunten
Sterke stijging marktkapitalisatie cryptovaluta

Kan de markt de waarde vasthouden?

De sterke stijging van de waarde van onder andere Bitcoin, Litecoin (LTC) en Digibyte was indrukwekkend. Het was hét moment waarop investeerders besloten nieuwe posities te openen. Maar na een week sloeg de rem op de ontwikkelingen. Hoewel er veel geschreven wordt over de steun van de waardes, heeft dit een bijzonder aanwijsbare en voor de hand liggende reden. Particuliere investeerders die spaargeld geïnvesteerd hebben, verkochten op het moment dat de prijzen stabiliseerden. Hierdoor remden de ontwikkelingen en vielen een aantal koersen terug, waaronder die van de Cardano (ADA) en Stellar (XLM).

Dit is een normale ontwikkeling. De prijzen van de cryptovaluta waren zover gekelderd dat zij onder de waarde kwamen te staan die de analisten aan de verschillende blockchainmunten toekenden. Het gevolg was dat de prijzen wel moesten stijgen. Maar een flinke bull market wordt in de meeste gevallen opgevolgd door een (tijdelijke) daling van de waarde, ook wel stabilisering genoemd. Dit is te zien bij forex, aandelen, beleggingen in vastgoed en daarmee ook bij de markt van de cryptovaluta.

Hoe nu verder?

Dit is het moment waarop we onderscheid gaan zien tussen de sterke toepassingen en de munten die eigenlijk niets toevoegen. IOTA (MIOTA) zet grote stappen binnen de ontwikkeling van het Internet of Things, Cardano heeft een update gehad waarmee meer mogelijkheden geopend worden en Ripple is nieuwe samenwerkingen aangegaan.

concrete toepassingen blockchain belangrijker dan ooit
Concrete toepassingen blockchain gaan grote rol spelen

Dit betekent niet ‘automatisch’ dat de prijzen van deze blockchaintoepassingen gaan stijgen. Het betekent wel dat er een sterke community ontstaat of ontstaan is die garant kan staan voor een grote vraag aan munten. Het is tijd om te kijken naar de concrete toepassingen van de blockchain waarna de markt uit de kinderschoenen getild kan worden. Niet meer speculeren op de prijzen van de munten, maar kijken naar wat er écht mogelijk is door de blokchain te volgen en te kijken naar de roadmap.

Gaan de prijzen verder stijgen?

Uiteraard is het niet mogelijk om te voorspellen wat de koersen gaan doen met zekerheid. Wij verwachten dat de sterke blockchaintoepassingen een stabiele mogelijkheid bieden en dat de zwakkere munten meer klappen te verduren gaan krijgen, zeker nu de drempel voor institutionele beleggers steeds lager geworden is. Al met al zal dit zorgen voor een stijging van de marktkapitalisatie en de beleggers en investeerders die de goede munten kiezen, die kunnen hiervan profiteren – maar daar is research en geduld voor nodig.

Gekenmerkte Beeldbron:Pixaby