Cryptomarkt verliest miljarden dollars terwijl Bitcoin naar $32.000 keldert

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cryptomarkt verliest miljarden dollars terwijl Bitcoin naar $32.000 keldert

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Bitcoins met neerwaartse pijlen

De prijs van Bitcoin (BTC) kelderde van de ene op de andere dag en trok de hele cryptosector mee, wat een totaal verlies van 100 miljard dollar aan marktkapitalisatie veroorzaakte

In de aanloop naar de correctie slaagde Bitcoin er meerdere keren niet in om de 42.000 dollargrens te doorbreken, waarna het zich langzaam terugtrok tot onder haar gemiddelde uurlijkse tijdsperiode. Deze gestage terugtrekking veranderde echter in een crash die de prijs naar 32.330 dollar bracht, waardoor de gehele markt naar beneden bewoog toen de liquidaties van longposities begonnen.

Dit betekent op dit moment dat de algemene vooruitzichten van Bitcoin veel minder optimistisch zijn dan 12 uur geleden. De krapte in het aanbod die de prijs opdreef, kon de vraag van de markt om terug te keren niet bijhouden, wat op haar beurt deze crash veroorzaakte. Bitcoin scoorde hierdoor een wekelijks verlies van 7,19%, terwijl Ethereum 11,81% verloor.

Op het moment van schrijven verhandelt BTC voor 35.400 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 55,86% vertegenwoordigt.

BTC/USD

De dagelijkse prijsgrafiek zag een derde rode kaars op rij, deze keer crashte het naar de dieptepunten van 32.330 dollar voordat de kooporders tussenbeide kwamen om de uitverkoop te stoppen.

De prijs van Bitcoin stuiterde mooi op het 21 dagen voortschrijdend gemiddelde en is nu weer boven de 35.000 dollar aanbeland.

Bitcoin wordt met een sterke weerstand op het 36.340 dollar niveau geconfronteerd, terwijl de ondersteuningsniveaus een beetje onduidelijk zijn. De dichtstbijzijnde sterke ondersteuning ligt op 32.840 dollar.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Bitcoin’s RSI op het dagelijkse tijdsbestek heeft eindelijk het overbought gebied verlaten, aangezien het momenteel een waarde van 64,43 heeft.

Het hoge handelsvolume liet het niet toe om zijwaarts te bewegen, maar dwong de prijsactie beslissend omhoog of omlaag.

BTC/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het 1-uurs tijdsbestek van Bitcoin toont ons hoe Bitcoin langzaam onder de voortschrijdende gemiddelden van 21 uur en 50 uur daalde, niet terugkwam en vervolgens crashte toen de twee EMA’s een cross-over maakten. Er werden door deze scherpe beweging veel longposities geliquideerd, waardoor BTC uiteindelijk nog sneller en lager zakte.

De neergang werd echter door de bulls in de buurt van het 32.840 dollar niveau weer opgepikt, en Bitcoin is sindsdien wederom langzaam weer winst aan het boeken.