CryptoPunks maker sluit een enorme Hollywood deal met een talentenbureau af

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CryptoPunks maker sluit een enorme Hollywood deal met een talentenbureau af

By Sam Grant - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Larva Labs, het bedrijf achter CryptoPunks en andere top kunstprojecten, heeft een deal met één van Hollywood’s top talentenbureaus bevestigd

Larva Labs, de maker van CryptoPunks, heeft een vertegenwoordigingsovereenkomst met United Talent Agency (UTA) gesloten, dit al volgens een verhaal dat in The Hollywood Reporter is gepubliceerd. De deal zal helpen om verschillende non-fungible token (NFT) items aan de reguliere entertainment- en muziekindustrie bloot te stellen, waarbij de kunstprojecten Autoglyphs, CryptoPunks en Meebits van de regeling meeprofiteren. Het talentenbureau zal aan zijn kant, dankzij Larva Labs haar crypto-native IP, meer stappen in de virtuele activa wereld zetten.

Matt Hall, de mede-oprichter van Larva Labs, onthulde dat het bedrijf ernaar uitkeek om met het talentenbureau samen te gaan werken. Hij voegde eraan toe dat de samenwerking niet alleen bekendheid zal brengen, maar eveneens de waarde van de NFT collectie zal verhogen. In een gesprek met The Hollywood Reporter sprak Lesley Silverman, die de Digital Assets afdeling bij UTA leidt, lovend over de samenwerking.

“Ik zou zeggen dat het één van de eerste kansen is voor een IP dat volledig in de cryptowereld is ontstaan om het bredere entertainment universum te betreden, en ze hebben het verdiend.”

De details van de deal werden niet onthuld, maar het boeiende NFT crypto kunstproject CryptoPunks zal mogelijk in films, tv-shows en zelfs games verschijnen. De andere twee projecten kunnen zo ook een vergelijkbare media vertegenwoordiging krijgen. De vertegenwoordigingsovereenkomst bestrijkt bovendien andere gebieden, waaronder publicaties.

Er is een enorme hype rond NFT’s geweest, waarbij CryptoPunks als één van de meest interessante en iconische projecten opvalt. Het kunstproject werd in 2017 door Larva Labs gelanceerd en bevat 10.000 individuele algoritmisch vervaardigde pixelportretten van verschillende karakters op de Ethereum blockchain. Het is vermeldenswaard dat het alsook één van de eerste NFT projecten op de blockchain was.

Hoewel de personages de vorm van eenvoudige, kleine gepixelde figuren in verschillende outfits aannemen, zijn ze de laatste tijd enorm in waarde gestegen. Dit komt omdat ze met stijl en rijkdom geassocieerd worden. De CryptoPunks hadden op een gegeven moment vrijwel helemaal geen waarde en sommige werden zelfs gratis weggegeven. Op dit moment kosten de goedkopere CryptoPunks echter duizenden dollars, terwijl aan de andere kant van het spectrum de duurste verzamel CryptoPunks voor miljoenen verhandeld worden.

Een aantal CryptoPunks haalden tijdens een Christie veiling in mei zelfs 16,9 miljoen dollar op, waardoor het één van de grootste NFT verkopen in de geschiedenis werd. De laatste deal rond deze verzamelbare CryptoPunks betrof Visa. De betalingsdienstaanbieder betaalde vorige maand ongeveer 150.000 dollar voor CryptoPunk #7610: een digitale avatar van een vrouw met een hanenkam en een groen gezicht.