Cynthia Lummis is één van de headliners van de Texas Blockchain Summit

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cynthia Lummis is één van de headliners van de Texas Blockchain Summit

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van cryptovaluta’s voor de vlag van Texas

De eerste conferentie in haar soort zal diverse onderwerpen behandelen, waaronder het beleid voor digitale activa en Bitcoin mining in Texas

De Texas Blockchain Council heeft gisteren de line-up bekendgemaakt voor de eerste Texas Blockchain Summit. Het evenement, dat later dit jaar gehouden zal worden, zal behandelen hoe het cryptogeld en blockchain gerelateerde beleid de economie van Texas en de Verenigde Staten ten goede kunnen komen.

De Wyoming Senator Cynthia Lummis zal één van de headliners op de top zijn. Lummis heeft zichzelf de reputatie van een crypto-vriendelijke politicus verworven sinds ze Bitcoin als een manier aanprees om uit de Amerikaanse schulden te komen en alsmede, tijdens een aflevering van de What Bitcoin Did podcast vorig jaar, haar intenties uitte om andere senatoren over de voordelen ervan voor te lichten. Ze prees eerder deze week crypto eveneens aan als een waardevol bezit voor pensioenplannen.

Andere crypto en blockchain experts die het evenement leiden, zijn de oprichter van de Chamber of Digital Commerce Perianne Boring, Texas Banking Commissioner Charles Cooper, Chief Strategy Officer van de Human Rights Foundation Alex Gladstein, Professor of Finance Nik Bhatia en Venture Capitalist Nic Carter.

Lee Bratcher, de oprichter en voorzitter van de Texas Blockchain Council, legde uit: “Deze conferentie is het hoogtepunt van jarenlang beleidswerk in Texas dat begin 2019 van start ging toen de vertegenwoordiger Parker de eerste Blockchain Work Group wet indiende. Bij de Texas Blockchain Council geloven we dat Texas de wereld kan leiden bij het creëren van een klimaat van innovatie rond blockchain technologie.”

De top zal de eerste in haar soort zijn en de onderwerpen die er ter discussie staan, zijn onder meer het Bitcoin minen in Texas, de digitale identiteit, het digitaal activabeleid en hoe crypto op de Amerikaanse soevereiniteit en nationale veiligheid van invloed kan zijn.

Natalie Smolenski, de voorzitter van de raad van bestuur van de Texas Blockchain Council, voegde hieraan toe: “We bevinden ons op een uniek moment in de geschiedenis van menselijke samenlevingen. Voor het eerst hebben we een vorm van gezond geld die door geen enkele natiestaat uitgegeven wordt. Dit heeft diepgaande implicaties voor de politieke economie die de knappe koppen die de Texas Blockchain Summit bijwonen van plan zijn te verkennen.”

Texas heeft bewezen meer dan veel andere rechtsgebieden voor crypto open te staan. Er wordt gespeculeerd dat er vanwege zijn goedkope en hernieuwbare energie Bitcoin miners vanuit China naar Texas zouden kunnen migreren. Bovendien heeft de Texaanse gouverneur Greg Abbott vorige maand een wet ondertekend die de juridische status van virtuele valuta erkent en hebben Texaanse de door de staat gecharterde banken de bevoegdheid gekregen om virtuele valuta bewaardiensten te verlenen.

De openingstoespraak van de Texas Blockchain Summit wordt op 8 oktober 2021 in Austin gehouden.