Daling Bitcoin is koopkans, aldus CEO van Chamber of Digital Commerce

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Daling Bitcoin is koopkans, aldus CEO van Chamber of Digital Commerce

By Benson Toti - Kort bericht

De Bitcoin-prijs daalde maandag scherp, tot onder de $30.000, en registreerde daarmee het laagste niveau sinds juli 2021.

Terwijl de uitverkoop in de cryptomarkt het bloedbad van maandag op Wall Street weerspiegelde en een dieptepunt van $29.996 bereikte, gleed meer dan 40% van het aanbod aan Bitcoin weg in een niet-gerealiseerd verlies. En on-chain-gegevens van Glassnode suggereren dat meer pijn mogelijk blijft als de huidige vooruitzichten worden vergeleken met die van de bearmarkt van 2018.

Het beeld zou slechter kunnen zijn gezien de kortetermijncorrelatie van Bitcoin met aandelen, wat meer verliezen voor aandelen betekent tegen hogere tarieven en andere macro-tegenwind zou BTC ook kunnen doen kelderen. Het ziet er steeds somberder uit voor Bitcoin, die zich zou kunnen terugtrekken boven het niveau van $28k.

Maar volgens Perianne Boring, de CEO en oprichter van de Kamer van Digitale Koophandel, is de opname een “enorme koopkans”.

Alles is niet goed“, merkte Boring dinsdag op in een interview met de “Squawk Box” van CNBC, wijzend op de koerswijziging op de aandelen- en obligatiemarkten te midden van de verkrapping door de Fed. De lage prijzen bieden een kans om de dip te kopen, vertelde ze aan Andrew Ross Sorkin van CNBC.

Een van de grootste dip-kopers deze week was El Salvador, dat 500 BTC won met een waarde van meer dan $15 miljoen.

Boring zei ook dat mensen Bitcoin verhandelen als een traditioneel actief, maar de cryptocurrency is dat niet. Nogmaals, de focus lag op de prijs van BTC, hoewel het eigenlijk op de netwerkwaarde zou moeten zijn.

In termen van waar ze denkt dat Bitcoin in de toekomst zal gaan, zei ze dat de reële waarde van de benchmark-cryptocurrency volgens waarderingsmodellen momenteel tussen $48.000 en $180.000 ligt.

Bitcoin bereikte zijn hoogste punt ooit op $69.000 in november en handelt tegen de huidige prijsniveaus bijna 54% van die piek af.