Dash prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Dash prijsvoorspelling voor juni 2021

By Ali Raza - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Dash (DASH) was vroeger een populaire privacymunt die eerder veel hoger op de lijst van grootste cryptovaluta’s stond

Vanwege de algemene afkeer tegen privacymunten die de regeringen in de loop der jaren uitgesproken hebben, zijn DASH en veel van haar collega’s uit de gratie geraakt en staan ze op dit ogenblik qua marktkapitalisatie aanzienlijk lager in rangorde.

Dash staat, met een marktkapitalisatie van 2,13 miljard dollar, op de 50e plek op de lijst van grootste cryptomunten. Maar ondanks dat veel regeringen de uitwisselingen in hun rechtsgebieden gedwongen hebben om de privacymunten te verwijderen, vinden de privacymunten zoals DASH nog steeds manieren om voort te blijven bestaan.

DASH prijs in 2020 en 2021

Vorig jaar, toen de cryptomarkt een prijscrash zag die door de snel uitbreidende COVID-19 pandemie veroorzaakt werd, crashten de meeste munten vanaf behoorlijk hoge prijzen. Dash ging echter al vanaf het hoogste punt van 13 februari 2020, toen het nog bijna op 130 dollar stond, in een spiraal naar beneden. Op 5 maart was het al naar 90 dollar teruggezakt, en toen de prijscrash kwam zakte DASH verder tot 50 dollar.

Net als de meeste andere cryptovaluta’s begon Dash daaropvolgend aan een gestaag herstel. Eén van de vele kleinere bullruns bracht het begin augustus 2020 naar de 100 dollar, maar het grootste deel van het jaar schommelde het tussen de 60 en 80 dollar. Nadat Bitcoin haar oude recordprijs van 20.000 dollar heroverd had, bereikte Dash opnieuw de 100 dollar, en hoewel het meer dan een maand worstelde om dit niveau te doorbreken, slaagde de privacymunt hier eind januari 2021 uiteindelijk in.

Bron: CoinMarketCap 

Deze prijsstijging hield aan en medio februari schoot de munt verder omhoog naar de 320 dollar. Maar februari bleek wederom een slechte maand voor DASH te zijn, die na de aanvankelijke groei naar ongeveer 200 dollar corrigeerde. Dash handelde vervolgens tot eind maart zijwaarts, toen het opnieuw begon te stijgen. Medio april overtrof het haar vorige mijlpaal door 385 dollar te bereiken. Na nog een kleine correctie, bracht een nieuwe prijsstijging het naar het hoogste punt in drie jaar op 400 dollar, bijna precies drie jaar sinds het voor het laatst op dit niveau was geweest.

Op 19 mei van dit jaar, iets wat veelal als ‘Bloody Wednesday’ beschreven is, crashte Dash op een gegeven moment naar de 134 dollar, maar herstelde zich daarna weer snel tot ongeveer 200 dollar. Op het moment van schrijven (4 juni 2021) staat DASH na een groei van 10% in de afgelopen 24 uur op 210 dollar.

Bron: CoinMarketCap 

Waar je vandaag DASH kan kopen

DASH prijsvoorspelling

Nu we de recente prijsgeschiedenis van DASH weten, laten we dan aansluitend eens kijken wat er in de toekomst kan plaatsvinden. Allereerst moeten we er nogmaals op wijzen dat DASH meer dan de meeste andere cryptomunten worstelt omdat het een privacymunt is. Veel cryptovaluta’s bereikten tijdens de recente bullrun van 2020/21 nieuwe recordprijzen, maar Dash was daar niet één van. Er wordt gedacht dat dit aan een gebrek aan beschikbaarheid te wijten was. Dash bereikte in december 2017 1.642 dollar, en uit onze korte analyse hierboven kan duidelijk geconcludeerd worden dat het nooit meer in de buurt van dit niveau kwam, laat staan ​​dat het er nog boven steeg.

Dat gezegd hebbende, heeft DASH onlangs een belangrijke ontwikkeling gezien, aangezien het in Nigeria gevestigde Cloudbet de munt als onderdeel van een nieuwe partnerschap aan haar cryptocasino en sportsbook heeft toegevoegd. Het bedrijf staat nu Dash opnames en stortingen toe, iets wat andere bedrijven in de gokindustrie ertoe kan aanzetten om hetzelfde te gaan doen.

Dash werd waarschijnlijk vanwege het ontwerp van haar netwerk uitgekozen, waarbij de transacties vrijwel onmiddellijk en voor slechts een fractie van een cent afgewikkeld kunnen worden. Bovendien is het een privacymunt waarmee de gebruikers relatief anoniem kunnen blijven, dus ook via de blockchain explorers. Veel crypto’s maken om aan de steeds strengere regelgeving te voldoen een grotere traceerbaarheid mogelijk, iets wat daardoor de privacy die door Dash geboden wordt, de munt als een aantrekkelijke optie kan positioneren voor degenen die deze functionaliteit boven alles wensen.

Sommigen geloven dat Dash, als een privacymunt, altijd een eigen plek in de crypto-industrie zal hebben, simpelweg omdat er altijd personen zullen zijn die vinden dat het vastleggen van hun transacties geen openbare aangelegenheid mag zijn.

We kunnen enkel maar melden dat de samenwerking met Cloudbet een overwinning voor Dash is, en dat het mogelijk aan de prijsstabilisatie van zo rond de 200 dollar bijgedragen heeft.

Wat betreft de prijs van DASH in juni, geloven sommigen dat de waarde op korte termijn naar beneden zal gaan om opnieuw onder de 200 dollar te zakken. TradingBeasts gelooft zelfs dat de munt in juli van dit jaar tot 188 dollar zal zakken, en dat het daarna in de rest van het jaar langzaam weer naar de 200 dollar zal stijgen. Interessant genoeg lijkt CryptoGround, een andere crypto prijsvoorspelling website, het met deze veronderstelling eens te zijn. Ze geloven dat DASH vrij snel naar de 162 dollar zal afdalen en dat het vervolgens bijna zes maanden kan duren om weer terug boven de 200 dollar te geraken. Ze geloven echter ook dat de munt in de loop van de tijd zal groeien en mogelijk over een aantal jaar de 1.226 dollar zal bereiken.

Aan de andere kant voorspelt Trading Beasts dat DASH van geluk mag spreken om tegen december 2024 de 400 dollar te kunnen bereiken, iets wat naar onze mening een nogal pessimistische voorspelling is. Toch zijn dit slechts mogelijke prognoses, en niemand weet precies wat er daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Maar wat weten we dan wel? Welnu, in een wereld waarin privacy steeds schaarser wordt, kan de vraag naar munten zoals Dash toenemen als wij als mensen ons recht op een zekere mate van anonimiteit willen behouden.

Let op: het bovenstaande artikel is een persoonlijke mening van de schrijver, die van de relevante marktgegevens afgeleid is. Het is niet direct als een beleggingsadvies bedoeld.