De 5 beste manieren om jouw cryptocurrency veilig op te slaan!

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De 5 beste manieren om jouw cryptocurrency veilig op te slaan!

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Heb je net jouw eerste cryptomunten gekocht? Of heb je een betaling ontvangen in cryptocurrency? Zorg er dan voor dat je de altcoins of Bitcoin veilig opslaat. Aangezien de blockchain veilig is, denken veel mensen dat de munten ook veilig zijn, maar dát is niet waar. Je moet de cryptomunten op een veilige manier bewaren en dat doe je met een sterke wallet. Maar zelfs daarmee ben je er nog niet. Lees direct de 5 beste tips om je cryptomunten veilig op te slaan.

1. Zorg voor de juiste wallet

We kunnen niet genoeg benadrukken dat altcoins of Bitcoins veilig opslaan begint met het kiezen van een juiste wallet. De hardware wallet is de veiligste keuze voor het bewaren van jouw kapitaal, maar dan moeten de modellen zoals de Ledger Nano S wel ondersteuning bieden voor de munten. Is dit het geval, dan is het zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Deze wallet is namelijk veiliger dan de online wallets die je kunt gebruiken, die constant verbonden zijn met het internet, of gekoppeld zijn aan het voortbestaan van een website of exchange.

[CTA]Breng me direct naar de Ledger Nano S![/CTA]

2. Kies een sterk wachtwoord

Er zijn munten die nog niet bewaard kunnen worden op een hardware wallet, omdat er nog geen software geschreven is ter ondersteuning van de het datatype. In dat geval ben je aangewezen op de online wallet, zoals een exchange wallet, of een desktop wallet. Moet je hiervoor kiezen, zorg er dan voor dat je een sterk wachtwoord kiest. Een aantal tips:

  • Kies geen bestaande woorden of namen in het wachtwoord;
  • Gebruik minstens een hoofdletter en getal;
  • Vreemde tekens toegestaan? Gebruik deze dan ook;
  • Schrijf je wachtwoord niet op een papiertje in de buurt van de computer;
  • Gebruik geen wachtwoorden die je ook voor andere websites gebruikt.

3. 2-staps verificatie

Om jouw cryptomunten écht veilig te houden, vind je in de meeste wallets een 2-staps verificatie. In feite betekent dit dat je twee wachtwoorden nodig hebt om in de wallet te kunnen komen. Wordt deze functie aangeboden? Kies hier dan zeker voor. Het wordt dan namelijk veel makkelijker om de munten veilig te bewaren.

4. Kies voor een veilige exchange

De munten veilig bewaren is één manier om jouw vermogen veilig te houden. Het handelen op veilige websites is een andere manier die we zeker willen noemen. Kies geen exchanges, waar je de naam niet van kent, of waar geen review over te vinden is op het internet. Kies liever voor de grote namen, zoals Binance als je al cryptomunten hebt, en Litebit wanneer je met euro’s wilt storten. Kijk ook eens op ons overzicht ‘Wisselen’ voor meer informatie over veilige exchanges.

5. Let op updates binnen de wallet

Software is geen vast gegeven. Het is een dynamisch proces. Er worden foutjes weggewerkt, er wordt meer data toegevoegd om nieuwe munten te ondersteunen en de mogelijkheden worden uitgebreid. Zorg er daarom altijd voor dat je de updates op tijd installeert wanneer de hardware of desktop wallet dit aangeeft. Zo weet je zeker dat de cryptomunten veilig bewaard blijven.