De aan crypto blootgestelde aandelen voelen ook de kracht van de crypto dip

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De aan crypto blootgestelde aandelen voelen ook de kracht van de crypto dip

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een dalende prijsgrafiek

Coinbase, MicroStrategy en Tesla beleefden gisteren allemaal prijsdalingen toen de totale cryptomarkt 400 miljard dollar verloor

De enorme inzinking die gisteren de cryptomarkt trof, heeft in slechts een uur tijd 400 miljard dollar van het totale crypto marktkapitaal weggevaagd. Bitcoin daalde met 30% en bereikte een dagelijks dieptepunt van 30.000 dollar, een niveau dat sinds eind januari niet meer gezien werd. En elke andere grote cryptovaluta leek erdoor meegesleurd te worden.

De dip bleef echter niet alleen beperkt tot de cryptomarkt, want veel aan cryptovaluta blootgestelde aandelen werden er ook door beïnvloed. Coinbase, dat eerder deze week een privé-aanbieding van 1,25 miljard dollar voorstelde zag haar (COIN) aandelen gisteren naar een historisch dieptepunt van 208 dollar zaken, wat ten opzichte van het einde van de dag ervoor een daling van 13% vertegenwoordigde.

Paypal (PYPL), dat sinds vorig jaar crypto-uitgaven ondersteunt, daalde gisteren op een gegeven moment met 3,5% binnen 24 uur, terwijl Square (SQ), dat 8.027 BTC bezit, 6,4% daalde.

Digitale investeringsmanager Galaxy Digital (GLXY) voelde eveneens de dip en daalde met een derde toen het gisteren opende. Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, leek echter niet verbaasd toen hij tegen CNBC zei: “Het voelde alsof we vanmorgen een capitulatie hadden … [maar] … het verhaal is nog niet ten einde, er is namelijk een crypto revolutie gaande.

MicroStrategy bezit met 92.079 BTC het grootste Bitcoin aandeel van alle beursgenoteerde bedrijven, plus de (MSTR) aandelen die gisteren bijna 14% lager opende. Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, liet zich echter niet afschrikken door te tweeten: “De entiteiten die ik beheer hebben nu 111.000 #BTC aangeschaft en hebben dus geen enkele satoshi verkocht. #Bitcoin Forever.

Na MicroStrategy bezit Tesla (TSLA) de op één na grootste Bitcoin schat, dat gisteren op een gegeven moment met 4,4% daalde. Elon Musk krijgt de schuld van het injecteren van angst, onzekerheid en twijfel (FUD) in de Bitcoin markt na de negatieve tweets die hij vorige week over cryptogeld verspreidde. In principe zakte Bitcoin gisteren onder haar prijs in februari toen Tesla hun BTC aankoop van 1,5 miljard dollar aankondigde.

Hoewel Musk eerder de vrees wekte dat Tesla op het punt staat haar Bitcoin bezit te dumpen, leek hij gisteren het tegenovergestelde te suggereren:

(‘Diamond hands’ is een handelsterm voor het onvermurwbaar vasthouden van activa).

De ‘zwarte woensdag’ voor de cryptomarkt leek de aandelenmarkt echter niet al te hard te raken, aangezien alle bovengenoemde aandelen erin slaagden de dag met een groene dagelijkse kaars af te sluiten.