HomeDe afname van de mining moeilijkheidsgraad zal het Bitcoin netwerk stabiliseren

De afname van de mining moeilijkheidsgraad zal het Bitcoin netwerk stabiliseren

Vandaag vond er, met ongeveer 16%, de op één na grootste daling van Bitcoin’s mining moeilijkheidsgraad plaats. De mining moeilijkheidsgraad zal zichzelf elke 2.016 blokken aanpassen en zou moeten dienen om het netwerk te stabiliseren, plus de winstgevendheid voor het minen van de munt te vergroten.

De recente crash van Bitcoin’s prijs die op 13 maart plaatsvond, heeft op zijn beurt de verwerkingskracht van het netwerk verminderd (hash snelheid). Dit zou aangeven dat, toen het goedkoper werd om gewoon BTC te gaan kopen, sommige miners hun werkzaamheden hebben neergelegd om nieuwe munten in omloop te brengen.

Zo’n soort daling is niet meer voorgekomen sinds miners in 2013 Application Specific Integrated Circuits (ASIC’s) begonnen te gebruiken om de valuta te produceren. ASIC’s zijn extreem krachtige computers die enkel voor één doel ontworpen zijn, namelijk Bitcoin delven.

Deze mining moeilijkheidsgraad is indicatief voor de wereldwijde concurrentie bij het Bitcoin minen. Het verwijst naar de energie en tijd die nodig is om transacties te valideren. Het is een zelfvoorzienend mechanisme en de recente Bitcoin daling zou een grotere deelname moeten aanmoedigen om het netwerk te beveiligen.

Het in Groot Brittannië gevestigde mining bedrijf Argo Blockchain heeft onlangs 500 Antminer S17 installaties aangeschaft en hoopt voor het einde van het eerste kwartaal van 2020 het aantal miners met 10.000 te kunnen verhogen. De machines werden online verhandeld door de mining gigant Bitmain, die van plan is hun activiteiten in Texas in de loop van het jaar uit te breiden.

Bezorgdheid dat Bitcoin’s plotselinge crash gevolgen zou kunnen hebben voor de beveiliging van het netwerk lijken zo ongegrond te zijn. Zoals voorspeld lijkt het erop dat veel miners inderdaad hun installaties hebben uitgeschakeld omdat de productiekosten de prijs van de munt overschreden, maar dit heeft alleen maar de deuren geopend voor nieuwe participanten die de Bitcoin arena gaan betreden.

Tezamen met de langverwachte halving in mei zouden we daarom aan de vooravond van een zeer bullish seizoen kunnen staan.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.