De ANote Music marktplaats voor royalty’s integreert met Algorand

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De ANote Music marktplaats voor royalty’s integreert met Algorand

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van geluidstechnici die muziek in een opnamestudio produceren

De integratie betekent dat investeerders nu getokeniseerde muziek activa kunnen aanschaffen, evenals op Algorand gecreëerde verzamelbare muziek NFT’s

ANote Music, de in Luxemburg gevestigde marktplaats voor investeringen in muziek royalty’s, heeft gisteren aangekondigd dat het haar platform met de Algorand blockchain heeft geïntegreerd. De markt maakt van de technische mogelijkheden van Algorand gebruik om zo op blockchain gebaseerde oplossingen aan haar gebruikers te bieden.

Opgericht in 2018, slaat ANote Music een brug tussen de muziekindustrie en de kapitaalmarkten door artiesten, platenlabels en uitgevers in staat te stellen muziekrechten aan investeerders te verkopen.

Deze integratie introduceert de mogelijkheid om muziek activa te tokeniseren. Investeerders zullen daarbij tokens van nieuwe muziekcatalogi ontvangen die op het platform vermeld worden, waarbij de tokens hun houders het recht op een deel van de toekomstige inkomstenstromen verstrekken. Dit biedt artiesten alsook meer kansen, zoals een verbeterde toegang tot hun rechten plus uitgebreidere vermeldingen.

Gregoire Mathonet, de ANote Music mede-oprichter en CTO, legt uit: “Algorand biedt de veerkracht, veiligheid, snelheid en lage kosten waar we naar zochten. Het gemak van de traceerbaarheid van geregistreerde claims is zeker een andere toegevoegde waarde voor de gebruikers van ons platform. De verschillende integraties die door ‘logic transaction signatures’ mogelijk worden gemaakt zijn een enorme stap voorwaarts in de richting van het gebruik van blockchain in echte zakelijke oplossingen en we verwachten dat dit slechts het begin zal zijn van een enorme evolutie binnen de muziekindustrie.”

Het platform zal alsmede een non-fungible token (NFT) onderdeel bevatten alwaar muziekfans rechtstreeks verzamelbare NFT’s van hun favoriete artiesten kunnen ophalen. Deze worden op de Algorand blockchain gecreëerd en de investeerders kunnen deze in hun Algorand wallet opslaan en beheren.

De blockchain architectuur van Algorand maakt niet alleen snelle en goedkope transacties mogelijk, maar de creatie van NFT’s op Algorand vereist ook veel minder stroom dan op Ethereum, welke nog steeds met het meer energie-intensieve proof of work consensusmechanisme werkt. Algorand beloofde vorige maand zelfs de groenste blockchain te zullen zijn door koolstofnegatief te worden.

W. Sean Ford, de COO van Algorand, voegde toe: “We zijn verheugd dat ANote de Layer-1 kernfunctionaliteit van Algorand gebruikt om op blockchain gebaseerde oplossingen te introduceren en hun bedrijfsmodel opnieuw uit te vinden, door zo namelijk transparanter, toegankelijker en inclusiever te zijn. Algorand wint terrein in de NFT omgeving omdat zowel hun makers als de organisaties die ze ondersteunen de kritische succesfactoren en geavanceerde technologie begrijpen die er voor een duurzame en blijvende toekomst nodig zijn.”