De Arizona State University gebruikt een blockchain app voor COVID-19 tracking

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Arizona State University gebruikt een blockchain app voor COVID-19 tracking

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Arizona State University logo

De op blockchain gebaseerde app, HealthCheck genaamd, zal dagelijks gebruikt worden om ter plaatse alle studenten en medewerkers te tracken

Naarmate het aantal coronavirus gevallen in de Verenigde Staten toeneemt, deels als gevolg van het begin van het herfstsemester, hebben hogescholen zich ingespannen om verbeterde sociale afstandsmaatregelen te implementeren in een poging om de verspreiding van infecties te reduceren.

Met name de Arizona State University (ASU) is één van de zwaarst getroffen hogescholen in het land. Het is één van de grootste openbare universiteiten in de Verenigde Staten, waardoor het voor haar bestuurders moeilijker is geworden om met de volksgezondheidscrisis om te gaan.

De instelling kampte op 5 november met meer dan 2.500 gemelde gevallen en zet nu met behulp van een test & traceer app een stap voorwaarts in het aanpakken van de crisis. Alle 74.500 plaatselijke studenten, naast 12.400 medewerkers, hebben het mandaat gekregen om een ​​mobiele applicatie te gebruiken die op blockchain technologie gebaseerd is.

De test en gezondheidsstatus app, HealthCheck genaamd, werd door Safe Health Systems (SHS) ontworpen. SHS, een partner van de Mayo Clinic, had met Hedera Hashgraph een overeenkomst getekend om met behulp van gedistribueerde grootboektechnologie in realtime gebeurtenissen vast te leggen, te tracken en te verifiëren.

De HealthCheck applicatie wordt mogelijk gemaakt door SAFE, een digitaal gezondheidsplatform dat met hulp van het Mayo Clinic en ASU Health Care MedTech Accelerator programma is ontwikkeld. Het platform is verantwoordelijk voor het genereren van digitale gezondheids ID’s en een controleerbaar logboek van alle gebeurtenissen. In het geval van HealthCheck worden de ID’s en logs met behulp van de Hedera Consensus Service geverifieerd en opgeslagen.

Al deze technologieën zijn geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat gevoelige gezondheidsinformatie privé blijft en dat alle datarapporten accuraat en verantwoord zijn. In de HealthCheck aankondiging werd specifiek op het belang van de coördinatie met particuliere zorgverzekeraars gewezen bij het bijhouden van gegevens, zoals uitgelegd door Ken Mayer, de Chief Executive Officer van SHS.

“We hebben veel betere informatie nodig over COVID-19 gevallen in verschillende populaties om zo een ​​diagnose te kunnen stellen, het te behandelen en slimme keuzes te kunnen maken over hoe we de reactie van de gemeenschap op het virus grondig kunnen benaderen. We kunnen enkel vooruit gaan dankzij de op een slimme, veilige en fraudebestendige manier gedeelde informatie tussen dit soort providers.”

Verschillende Amerikaanse hogescholen hebben gemeld dat ze aanzienlijk succes hebben geboekt met de lancering van interne surveillance testprogramma’s die studenten willekeurig testen, ongeacht of ze symptomen van een infectie vertonen. Hoewel deze programma’s niet zoveel nadruk op gegevensprivacy leggen, hebben de wijdverbreide en willekeurige testmaatregelen ervoor gezorgd dat deze hogescholen veiliger zijn om het persoonlijk leren gedurende het herfst- en lentesemester te kunnen behouden.