De Bank of China beweert dat gokwebsites USDT gebruiken om geld wit te wassen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Bank of China beweert dat gokwebsites USDT gebruiken om geld wit te wassen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van gewapende paramilitaire politieagenten in Guangzhou, China

De kwesties maken deel uit van een breder onderzoek in de afgelopen maanden dat ertoe heeft geleid dat er bankrekeningen van cryptohandelaren bevroren zijn

De People’s Bank of China (PBoC) heeft aangekondigd dat het hard tegen illegale online gokactiviteiten optreedt waarbij cryptogeld voor grensoverschrijdende kapitaalstromen gebruikt worden. Deze aankondiging werd door middel van een blogpost gedaan die afgelopen donderdag 22 oktober op WeChat gepubliceerd werd, waarin over de meest recente rol van de centrale bank verteld wordt bij het assisteren van de wetshandhaving om een einde aan online gokbedrijven te maken.

De centrale bank legde uit dat deze sites meestal met behulp van overzeese servers opgezet worden, en dat ze verschillende manieren toepassen om binnenlandse gebruikers in staat te stellen de kapitaalcontrole van het land te omzeilen. Dit biedt de gebruikers een wijze om geld naar het buitenland over te maken.

Bij de meest recente operatie was de PBoC tak van de stad Huizhou in de provincie Guangdong betrokken, die tezamen met de lokale politie drie goksites ontmantelden plus 77 verdachten arresteerden die Tether (USDT) voor grensoverschrijdende transacties gebruikten om zo hun opbrengsten wit te wassen.

“De Guangzhou tak van de People’s Bank of China heeft maatregelen genomen om organisatorische garanties te versterken, de transactiemonitoring te verbeteren, de banden tussen de politie en banken te versterken, uitgebreide publiciteit plus educatie om grensoverschrijdende gok financieringsketens aan te pakken, en maatregelen te nemen om praktische resultaten te behalen”, legde de blogpost uit.

Het geld dat witgewassen werd bedroeg bijna 120 miljoen yuan (18 miljoen dollar).

“De zaak betreft niet alleen banktransacties, maar tevens virtuele valuta en wordt via meerdere lagen witgewassen, waardoor de kapitaalstroom buitengewoon ongrijpbaar was”, vervolgde hij.

Deze kwesties in de afgelopen maanden maken deel uit van een veel breder onderzoek door de Chinese autoriteiten met betrekking tot illegale economische activiteiten, die er naar verluidt toe heeft geleid dat veel bankrekeningen van Chinese cryptogebruikers door de wetshandhaving bevroren worden.

In de afgelopen zomer postten een aantal over-the-counter crypto handelaren op social media toen ze merkten dat hun bankrekeningen bevroren waren. Dit was te wijten aan geld dat ze ontvingen dat verband leek te houden met activiteiten zoals online gokken, Ponzi scams en telecommunicatiefraude.

Rapporten gaven destijds aan dat de acties door de politie van de provincie Guangdong uitgevoerd werden, en dat de omvang van de operatie voor enkele duizenden mensen gevolgen zou kunnen hebben.

De situatie is sindsdien geëscaleerd. Verschillende OTC cryptohandelaren zijn door de politie in hechtenis genomen om te assisteren bij hun onderzoek naar het witwassen van geld, waarbij hun bezorgdheid is dat hun OTC desks mogelijk een rol gespeeld hebben bij het faciliteren van fiat-naar-crypto transacties voor illegale activiteiten.