HomeDe bankgaranties van Australië omarmen blockchain

De bankgaranties van Australië omarmen blockchain

De bankgaranties van Australië omarmen blockchain

De banken in Australië kunnen straks met behulp van het Lygon blockchain platform binnen één dag bankgaranties afgeven.

Het Lygon platform, dat op de IBM Public Cloud draait, heeft zijn proefrun met de ANZ, de Commonwealth Bank of Australia (CBA), Westpac en een groep van 20 Australische bedrijven succesvol afgerond.

Het kan maximaal een maand duren voordat de huidige papieren bankgaranties kunnen worden afgegeven. Bankgaranties zijn een soort financieel vangnet die door een uitlenende instelling aangeboden wordt, dat ervoor zorgt dat de uitlener voor de verplichtingen van een debiteur zorgt.

Deze financiële garanties zijn een noodzakelijk onderdeel van het veiligstellen van winkelvastgoed huurcontracten. Vanaf deze maand hebben pioniergebruikers toegang tot het platform om de verwerkingstijd te verkorten en het risico op fraude te verkleinen.

Een rapport, dat op 1 september werd gepubliceerd, onthulde dat de drie Australische banken, naast de retailers Scentre Group en IBM, voor commercieel gebruik aan de uitbreiding van het Lygon platform werken.

“De commercialisering van het Lygon platform vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor blockchain technologie in Australië en de rest van de wereld. Bij het digitaliseren van een bankgarantie hebben we in wezen een driewegcontract getransformeerd. We hebben het papierwerk, het proces en de legaliteit erachter gedigitaliseerd”, legde Nigel Dobson, de voorzitter van Lygon uit.

Het pilotproject voor het blockchain platform begon in juli 2019. Het beweert nieuwe aanvragers in minder dan 15 minuten te hebben behandeld en een aantal andere gangbare bankgarantie processen te hebben ondersteund, zoals wijzigingen en annuleringen.

Na de commerciële lancering van Lygon zal het team aan de volgende ontwikkelingsfase werken, waarbij het aanbod van gedigitaliseerde bankgaranties aan klanten wordt uitgebreid. Het blockchain platform zal naar verwachting begin volgend jaar voor het grote publiek toegankelijk zijn.

Het zal ook de mogelijkheid onderzoeken om naar Nieuw-Zeeland en andere internationale markten uit te breiden.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe blockchain technologie gebruikt kan worden om bank- en financiële diensten te verbeteren. In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft de UAE Trade Connect (UTC) sinds de lancering in juni 2019 3,75 miljoen dollar aan frauduleuze transacties ontdekt, wat neerkomt op 435 miljoen dollar aan potentiële verliezen.

De UTC werd door acht banken in de VAE geïmplementeerd, dit in samenwerking met Etisalat Digital, de lokale telecommunicatieprovider. Het gaat om de volgende banken: First Abu Dhabi Bank (FAB), RAKBANK, Emirates NBD, de Commercial Bank of Dubai, de National Bank of Fujairah, Mashreq Bank, ADIB en de Commercial Bank International.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.