De Binance Smart Chain: mijlpalen en een visie voor de toekomst

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Binance Smart Chain: mijlpalen en een visie voor de toekomst

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een laptop met het bedrijfslogo van Binance

De BSC bevat al meer dan 100 projecten en het team is van plan om de DeFi infrastructuur nog verder te ontwikkelen

De Binance Smart Chain (BSC) is sinds haar lancering op 1 september vorig jaar snel gegroeid. De BSC is een Ethereum Virtual Machine compatibel blockchain die parallel aan Binance Chain loopt, dat een innovatief staking mechanisme voor BNB plus het creëren van smart contracts mogelijk maakt.

Drie dagen na de lancering werd het Project Token Canal geïmplementeerd. Hierdoor konden op Ethereum verpakte tokens zoals BBTC worden uitgegeven, die door echte tokens ondersteund worden welke op openbare adressen vergrendeld zijn. De totale marktwaarde van de Binance BTokens heeft op dit moment een bedrag van 556 miljoen dollar bereikt.

De blockchain herbergt momenteel meer dan 100 projecten, waarvan er 60 grote aantallen gebruikers en transactievolumes verwerken. Deze omvatten portfolio’s, handelsmarkten, NFT’s, orakels, datatools, ontwikkeltools, betalingen en verzekeringen. Enkele van de projecten die al op de BSC staan, zijn BurgerSwap, ForTube, Injective Protocol, Cream Finance, Chiliz en PARSIQ. De BSC ondersteunt op dit ogenblik eveneens 42 cryptovaluta’s in de hele keten van BSC, met een totaal van 1,37 miljard dollar aan cross-chain activa.

Met 850.975 actieve adressen op de blockchain verwerkt de BSC met 473.000 transacties per dag bijna 40% van het aantal transacties dat op Ethereum verwerkt wordt, dit ondanks dat de gemiddelde gas vergoeding met 0,07 dollar slechts 2 tot 3% van Ethereum bedraagt.

De BSC wil met het oog op de toekomst oplossingen zoals Wallet Direct gebruiken om ervoor te zorgen dat de transacties tussen ketens en gecentraliseerde en gedecentraliseerde financiering (CeFi en DeFi) goed overbrugd worden, terwijl de beveiliging versterkt wordt en tools plus API’s gemakkelijk toegepast kunnen worden. Het zal daarnaast proberen om door een complete en veilige DeFi infrastructuur te bouwen nog meer use cases aan te trekken. De BSC zal een massale acceptatie aanmoedigen door zich op specifieke marktsegmenten te concentreren, zoals fan tokens en gaming, en zal sterke developer communities creëren om zo unieke innovaties te versnellen.

De ontwikkeling van het BSC ecosysteem gebeurt gedecentraliseerd. Een BSC woordvoerder legde uit: “Onze positie is om mensen te matchen. Dat wil zeggen dat we onszelf niet ontwikkelen, maar goede en geschikte projecten begeleiden om dit te doen, en door middel van tools zoals de BSC, het Acceleration Fund en de Binance ecologie en community snel het optimale groeimodel te bekrachtigen.”

Het BSC team onderzoekt vele soorten gedecentraliseerde applicaties waarvan zij denken dat ze in 2021 belangrijk zullen zijn. Deze omvatten institutionele DeFi, synthetics, algoritmen, aggregatie en integratie, gamification, cross-chain en multi-chain, community plus social tokens, en infrastructuur en tools. Het team voegde eraan toe: “Er bestaan verder ook andere reële toepassingen voor de BSC, zoals aandelen en onroerend goed, en je zult dit binnenkort op ons keten kunnen aanschouwen.”