De Bitcoin opleving is een nep angst om iets te missen met een mogelijk flinke correctie die nog komt, beweert walvis

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Bitcoin opleving is een nep angst om iets te missen met een mogelijk flinke correctie die nog komt, beweert walvis

By Chris Roper - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een sterke opleving van 23% gezien van ongeveer 7.700 naar 9.500 dollar, maar sommigen beweren dat een flinke correctie op de loer ligt

De Bitcoin spot uitwisselingen hebben een grote toename in volume gezien, wat erop wijst dat er in de aanloop naar de halving in 13 dagen opnieuw veel interesse is in Bitcoin.

Spots zijn platforms die niet met krediet speculerende handel aanbieden, dus een groter volume op spots is veelal een weerspiegeling van het echte markt momentum en het organische volume, maar sommigen hebben gesuggereerd dat de opleving niet in verhouding staat tot het volume dat de markt gezien heeft.

JOE007, de prominente walvis, zit momenteel waarschijnlijk met een verlies van 20 miljoen dollar dankzij een ‘short trade’, nadat hij deze handelsstrategie bij 6.800 dollar was aangegaan. Hij heeft echter beweerd dat hij in deze korte handel zal blijven en zal afwachten tot de markt in zijn voordeel zal omslaan, eraan toevoegend dat hij gelooft dat de huidige opleving nep is omdat er niet genoeg volume achter zit.

Door macro marktcycli te gebruiken, proberen institutionele beleggers namelijk retailbeleggers ‘in te sluiten’ omdat men bang is voor hogere prijzen. Vervolgens ziet de prijs een scherpe neerwaartse omkering, worden handelaren geliquideerd en kunnen investeerders tegen de nieuwe lagere prijzen activa terugkopen op de financiële markt.

Nu het stock-to-flow model tegen 2021 een 100.000 dollar BTC voorspelt, is er vóór komend jaar nog volop gelegenheid voor prijzen die sterk fluctueren en voor Bitcoin om nieuwe dieptepunten te vinden alvorens de opleving in 2021 na zijn halving. Als het dan een waarde van 100.000 dollar zou behalen, dan verbreek dit absoluut de recordhoogte van december 2017, toen Bitcoin 20.000 dollar bereikte.

Kan de Federal Reserve mede verantwoordelijk zijn voor de opleving?

Het is mogelijk dat het besluit vorige maand van de Federal Reserve om meer Amerikaanse dollars te drukken wellicht heeft geleid tot het toegenomen volume in USDT. Tether is de meest populaire ‘stabiele munt’, waarvan de prijs gekoppeld is, dus één UDST is één dollar waard.

Tether beschikt over één van de hoogste handelsvolumes op de cryptogeld markt en wordt gebruikt om cryptoposities te verminderen wanneer dat nodig is, zonder dat ze hun participaties rechtstreeks hoeven om te wisselen in de werkelijke USD om zo het risico te lopen op belasting- of regelgevende verplichtingen.

JOE007 beweert echter dat hij gelooft dat het daadwerkelijke gebruik van USDT is om de prijs van Bitcoin kunstmatig op te drijven om op deze wijze nieuwe handelaren te vinden die zich inkopen aan de top van de ‘groene kaarsen’, zoals uitgedrukt in de onderstaande tweet.

https://twitter.com/J0E007/status/1252684053725229056

Als Joe gelijk heeft, dan zal de aanstaande uitverkoop veel handelaren wegnemen die in het halving verhaal geloofden en hun geld te vroeg in de markt investeerden.

Als hij het echter bij het verkeerde eind heeft, dan zal Joe tegen een groot verlies aanzien, die tevens een grote klap aan zijn Bitcoin bezit zal teweegbrengen, hoewel het onwaarschijnlijk is dat de Bitcoin de komende maanden niet meer een prijs van onder de 7.000 dollar zal laten zien.