De Bitcoin rally is een bubbel waarschuwt een Bank of America strateeg

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Bitcoin rally is een bubbel waarschuwt een Bank of America strateeg

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Bitcoin bubbel

De belangrijkste investeringsstrateeg van de Bank of America voorspelt een Bitcoin zeepbel 

Michael Hartnett, de belangrijkste investeringsstrateeg bij de Bank of America Securities, gelooft dat de recente crypto rally een zeepbel is, dit in vergelijking met de andere enorme economische bubbels in het verleden. Hij legde vrijdag uit dat de aanhoudende stijging van de Bitcoin (BTC) prijs een ander geval van een speculatieve manie zou kunnen zijn.

Volgens Hartnett zal Bitcoin vanwege haar huidige toestand de ‘de grootste bubbel ooit’ zijn. Hij gelooft dat de massale inflatoire prijsactie op de markten in de afgelopen twee maanden aan de rally van de cryptovaluta bijgedragen heeft. Hij voegde eraan toe dat de prijsstijging van BTC sinds begin 2019 meer dan 1.000% bedraagt, meer dan de winsten van andere financiële activa van de afgelopen decennia.

Deze BTC zeepbel zou de stijging van de goudprijs met meer dan 400% in de jaren zeventig, de Japanse aandelen in de jaren tachtig en de Thaise aandelen eind jaren negentig kunnen overtreffen. Hartnett vergeleek de rally van Bitcoin tevens met de huizenprijzen in het midden van de jaren 2000 en de dotcom bubbel van de late jaren negentig. Hij wees erop dat deze rally’s allemaal een driecijferige procentuele stijging kenden voordat ze in gingen storten. Op haar hoogtepunt ervaart Bitcoin een viercijferige procentuele winst, die de prestaties van de andere financiële activa overtreft.

De Bank of America strateeg zei echter niet dat de prijs van Bitcoin zoals bij de vorige bubbels in zou storten. Hij beschrijft de stijging van de crypto prijzen echter als een voorbeeld van steeds speculatiever investeringsgedrag.

Ondanks de recente rally en sterke fundamentals, trekt de cryptovaluta rally nog steeds sceptici aan. David Rosenberg, de hoofdeconoom en strateeg bij Rosenberg Research, waarschuwde vorige maand voor een Bitcoin bubbel omdat hij gelooft dat de cryptovaluta geen onderliggende basis voor haar huidige prestaties heeft. Rosenberg beschuldigde investeerders ervan niet te begrijpen hoe het Bitcoin aanbod werkt.

Ondanks de recente rally en sterke fundamentals, meldde de econoom over de cryptovaluta: “Iedereen lijkt te geloven dat we die 21 miljoen limiet van haar aanbodbeperking zullen halen, maar er staat niets in het protocol vermeld dat suggereert dat de levering van Bitcoin niet omhoog kan gaan zodra we die limiet bereikt hebben”.

Bitcoin beleefde een geweldig 2020 na een stijging van bijna 400% tijdens een pandemisch jaar. Het zette haar rally in 2021 voort en bereikte vorige week de 40.000 dollar grens. De waarde van de leidende cryptovaluta is de afgelopen dagen echter iets minder geworden en handelt op het moment van dit rapport boven de 36.000 dollar.