De Britse autoriteiten werken aan een regelgevingskader voor stablecoins

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Britse autoriteiten werken aan een regelgevingskader voor stablecoins

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De fysieke versie van Bitcoin met het symbool voor recht en rechtvaardigheid en de Britse vlag

Dit duidt op een deel van de actieve plannen van het land om een nieuw hoofdstuk voor zijn financiële ecosysteem te schrijven

De Britse regering maakt momenteel plaats voor hun plannen om de economische toestand van het land te veranderen in een meer solide smeltkroes voor nieuwe opkomende bedrijven. Volgens een verklaring op 9 november is de regering ook van plan dit plan met de regelgeving samen te laten vallen die nodig is voor central bank digital currencies (CBDC’s).

Bij de bevestiging van het vertrek uit de Europese Unie (EU) heeft de Britse regering maatregelen genomen om plannen te creëren om een ​​vernieuwing in hun economie en ecosysteem tot stand te brengen, om zo plaats te maken voor een efficiëntere, veelzijdigere en concurrerende markt. In overeenstemming met de verklaring van het Verenigd Koninkrijk op 9 november met betrekking tot hun financiële diensten, is het VK van plan om de leider voor alle technologische en financiële innovaties te blijven. Dit is opnieuw in termen van het creëren van regelgevende kaders voor de uitgifte van stablecoins en het beperken van eventuele risico’s als het gaat om hun gebruikers, terwijl het programma tegelijkertijd stabiel en veilig binnen de richtlijnen en het beleid blijft.

Rishi Sunak, de minister van Financiën, verklaarde dat het Verenigd Koninkrijk “een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van financiële diensten begint en de positie van het VK als het belangrijkste financiële centrum ter wereld vernieuwt. Door zoveel mogelijk gelijkwaardigheidsbeslissingen te nemen bij gebrek aan duidelijkheid vanuit de EU, doen we wat goed voor het VK is en bieden we bedrijven zekerheid en stabiliteit”.

Er is tevens gezegd dat Runak heeft besloten dat de regering alles moet doen wat in hun vermogen ligt om met hun capaciteiten te garanderen dat “de natie vooruitgaat als een transparante, aantrekkelijke en goed gereguleerde markt en de wereld met baanbrekende innovatieve technologieën leidt”.

De variatie in de betalingsoplossingen (net als de Faster Payments Service of FPS) is echter ontworpen om snel alle betalingen te kunnen volgen die binnen de grenzen van de Britse bankomgevingen gedaan worden. Dit doet de autoriteiten denken dat stablecoins een op privacy gebaseerde vorm van valuta zijn die de revolutie zou kunnen worden van de manier waarop “mensen hun geld bewaren en omwisselen, waardoor betalingen goedkoper en sneller worden”.

Het is ook de moeite waard om te overwegen dat er door de Bank of England (BOE) onderzoek is uitgevoerd, waarin de issues van een eigen CBDC nu al een tijdje beoordeeld wordt, en dat de minister Rishi Sunak hierbij de BOE en de HM Treasury voor hun inspanningen en betrouwbaarheid in vertrouwen heeft genomen.

Op dit moment worden CBDC’s als één van de populairste items beschouwd, iets waar diverse banken wereldwijd zich mee bezig houden, waarbij China met zijn digitale yuan (ook wel DCEP genoemd) de CBDC race leidt, die onlangs transacties ter waarde van 2 miljard yuan (257 miljoen euro) verwerkt heeft.