De bullrun van Bitcoin is nog maar net begonnen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De bullrun van Bitcoin is nog maar net begonnen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin bereikte gisteren haar hoogste punt ooit en komt nu in onbekende wateren

Bitcoin, die eind 2008 door een anonieme ontwikkelaar werd uitgevonden, heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke run meegemaakt, omdat de wereld het belang van digitale valuta begon te accepteren

Hoewel de prijs van Bitcoin tot nu toe meer dan 180% steeg om het vorige record van 20.000 dollar te verbreken, is het einde van de bullrun nog niet in zicht. Er is daarbij de verwachting dat de grootste digitale munt binnenkort de 30.000 dollar grens zal bereiken en uiteindelijk in de toekomst de 100.000 dollar zal halen

Maar hoe?

De Bitcoin bullrun is net begonnen om met een crypto-acceptatie rekening te houden, waarbij betalingsbedrijven zoals Square en PayPal namens klanten kopen.

De fundamentele aspecten ondersteunen bullish voorspellingen, aangezien Bitcoin, dat op een gedecentraliseerd grootboek vertrouwt om transacties vast te leggen en te verifiëren, op schema ligt om haar ruimte op de financiële markten uit te breiden, nu de massamedia en institutionele beleggers hun berichtgevingen gestart zijn. Het beperkte aanbod en de toenemende rol ervan op de financiële markten behoren tot de grootste katalysatoren voor deze prijsstijging, en het lijkt erop dat de institutionele beleggers het belang van deze twee factoren beginnen in te zien.

“Ik heb Bitcoin tot 10x, 20x, 30x in een jaar zien stijgen. Dus 5x stijgen is geen probleem”, zegt Brian Estes, de chief investment officer bij de Off the Chain Capital hedge fund.

Citi technisch analist Tom Fitzpatrick kwam met een optimistischer standpunt en verwachtte dat Bitcoin volgend jaar 318.000 dollar zou bereiken.

De recordgroei op de CME Group Bitcoin futuresmarkt is een indicator dat institutionele beleggers er hun geld instoppen. Bill Miller, Stanley Druckenmiller, BlackRock’s Rick Rieder en Paul Tudor Jones behoren tot de grote namen die onlangs hun vertrouwen in cryptogeld hebben uitgesproken.

Aan de andere kant heeft de Bitcoin integratie met betalingsbedrijven zoals Square en PayPal het retailvolume aanzienlijk vergroot. Square zegt dat het via haar CashApp mobiele wallet een recordomzet van 1,6 miljard dollar heeft gegenereerd. PayPal heeft na een overweldigende vraag eveneens de kooplimieten verhoogd.

Kan Bitcoin haar winst behouden?

Naast de nieuwe investeringen, zou de acceptatie van Bitcoin als een geldige vorm van betaling alleen maar meer helpen om het opwaartse momentum te behouden.

Ondanks dat banken en een paar grote marktspelers beweren dat Bitcoin geen waardeobject is en het niet als een geldige bron van overdracht gebruikt kan worden, suggereert het snelle tempo van de crypto-acceptatie iets anders.

Terwijl de wereld van het fysiek winkelen in de detailhandel naar online shoppen overstapt, zullen cryptomunten hierin waarschijnlijk een centrale plaats innemen als middel om waarde over te dragen. PayPal’s toestemming om nu via digitale munten producten van miljoenen verkopers te kunnen kopen, is de eerste stap in die richting.

De potentiële lancering van de digitale euro geeft aan dat regeringen ook op de veranderende behoeften van de mensen inspelen.

“Een digitale euro zou het contante geld aanvullen en ervoor zorgen dat consumenten onbeperkt toegang tot geld van de centrale bank blijven hebben; dit in een vorm die voldoet aan hun veranderende behoeften op het gebied van digitale betalingen”, zei Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank.

De prijsbeweging op korte termijn is ondanks de overbought situatie in het voordeel van een bullrun mogelijkheid, althans dat beweren marktanalisten, waarbij de vooruitzichten op een grote correctie onwaarschijnlijk is.