De centrale bank van Zuid-Korea verwerft een blockchain systeem

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De centrale bank van Zuid-Korea verwerft een blockchain systeem

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van hoofdkantoor Bank of Korea

De Bank of Korea heeft een MoU ondertekend, waarbij het beheer overgenomen wordt van een blockchain authenticatiecertificaat dienst genaamd Bank Sign

De centrale bank van Zuid-Korea heeft een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend met de Korea Financial Settlement Service over de overdracht van het beheer van Bank Sign, een blockchain authenticatiecertificaat dienst.

Een artikel van News Asia onthulde dat deze ontwikkeling de meest recente stap van de Bank of Korea (BOK) is om het financiële systeem van het land naar een robuuster digitaal kader te duwen. De overname van Bank Sign door de BoK maakt deel uit van hun plan om de commercialisering van blockchain technologie in de banksector te bevorderen.

Bank Sign werd aanvankelijk in augustus 2018 door de Koreaanse Federatie van Banken en Samsung SDS gelanceerd. Het is een co-verificatiesysteem op basis van een blockchain waarmee banken en andere financiële entiteiten onderling verificatiegegevens van klanten kunnen overdragen.

Hoewel het bestaan ​​van het Digital ID (DID) kader van het land de mogelijkheden van Bank Sign leek te overschaduwen, schreeuwen belanghebbenden al sinds 2018 om de afschaffing van het DID. Het Zuid-Koreaanse parlement heeft de dienst in mei van dit jaar definitief stopgezet.

Het beheer van Bank Sign door de BoK is een indicatie dat de centrale bank van plan is de dienst als een vervanging voor DID aan te bieden. Op het moment dat het memorandum van overeenstemming aangegaan werd, waren verschillende entiteiten binnen de particuliere sector ook koortsachtig werkzaam aan het leveren van diensten die dezelfde functie hadden kunnen vervullen.

Afgelopen juni lanceerden KT, LG Uplus en SK Telecom de PASS, een op blockchain gebaseerd authenticatie blockchain platform dat rijbewijzen traceert. Er zijn geruchten dat techreuzen zoals Kakao en Samsung ook DID alternatieven gaan ontwikkelen.

De zoektocht naar een levensvatbare vervanging van het DID systeem is van groot belang voor de bancaire belanghebbenden van het land, aangezien ze op zoek zijn naar digitale alternatieven voor fysieke operaties.

De pandemie heeft organisaties ertoe aangezet nieuwe systemen te implementeren waarmee ze hun activiteiten via de digitale ruimte kunnen voortzetten. Een BoK functionaris vertelde The News Asia dat de goedkeuring van Bank Sign veel voordelen voor de economie zou opleveren.

“Ik verwacht dat we door samenwerking kostenreductie, serviceverbeteringen en de ontdekking van nieuwe bedrijfsactiviteiten kunnen realiseren”, zei de ambtenaar.

Zuid-Korea is een actieve voorstander van cryptogeld en de daaraan gerelateerde technologieën. In recent nieuws heeft de regering een vrijhandelszone die volledig op blockchain draait overwogen, en werkt momenteel aan de ontwikkeling van een blockchain register voor diabetes in het land.

Het land bespreekt daarnaast de mogelijkheid om een ​​20% crypto belasting in te voeren.