De Chinese autoriteiten klagen zes personen over de PlusToken scam aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Chinese autoriteiten klagen zes personen over de PlusToken scam aan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van politieagenten die door Shenzhen in China wandelen

Deze zes personen zouden een rol hebben gespeeld bij het organiseren en leiden van het piramidespel

Van de 109 personen die onlangs door de Chinese autoriteiten als onderdeel van de 5,8 miljard dollar crypto Ponzi PlusToken zaak gearresteerd zijn, zijn er al zes aangeklaagd.

Op 7 september hebben aanklagers de gedaagden Chen Shaofeng, Luu Jianghua, Lu Jianghua, Lu Qinghai, Jin Xinghai, Wang Yin en Zhang Qin in Xiangshui County en Yancheng City aangeklaagd. De autoriteiten hebben verklaard dat deze individuen hun hoofdverdachten zijn bij het “organiseren en leiden van criminele piramidespelen”.

De arrestatie van de 109 personen die ervan werden verdacht bij de scam betrokken te zijn, vond eind juli plaats. Hieronder vallen 27 personen waarvan aangenomen wordt dat ze de leidinggevenden achter de scam zijn, plus 82 ‘belangrijke’ promotors.

De persoon die naar verluidt de leider van de scam is, werd afgelopen mei eveneens gearresteerd, terwijl er in juli 2019 nog eens zes verdachten vanuit Vanuatu aan China werden uitgeleverd.

In februari 2018 publiceerde het PlusToken zijn whitepaper. Het beweerde een Zuid-Koreaanse crypto-uitwisseling te zijn die rentedragende rekeningen aanbiedt, en dat het elke maand via zijn eigen token, genaamd de ‘PLUS’, tussen de 10% en 30% rendement zou genereren.

Op 30 mei had het PlusToken al 3 miljoen geregistreerde gebruikers verzameld. Het bedrijf beweerde later dat het naar verwachting voor het einde van 2019 10 miljoen nieuwe gebruikers zou aantrekken. Op dat moment begonnen sommigen te vermoeden dat het bedrijf valse beweringen deed. Ze redeneerden dat een gebruikersbestand van miljoenen personen al naar een hoge acceptatiegraad vertaald zou moeten zijn, maar het PlusToken moest nog door grote of kleine crypto-uitwisselingen genoteerd worden.

Deze scam wist meer dan 200.000 Bitcoins (BTC), 789.000 Ether (ETH) en 26 miljoen Eos (EOS) binnen te halen, dit ter waarde van meer dan 3 miljard dollar aan cryptostortingen van zijn investeerders. Kort daarna voer het bedrijf een exit-scam uit, waar al hun investeerders de dupe van werden.

Na het incident hield het bedrijf de website plus de afhandeling van social media nog enige tijd online en beweerde het dat de afwezigheid van operaties te wijten was aan enkele technische problemen.

Gebruikers meldden vervolgens dat de opnames van het PlusToken op 27 juni vorig jaar begonnen te haperen. Het gebrek aan specifieke informatie over dit cryptoproject met zijn hoge opbrengsten maakte een slechte situatie nog erger, en de Chinese politie raakte er daarna bij betrokken toen PlusToken gebruikers ontdekten dat ze in dezelfde maand geen toegang meer tot hun geld hadden.

Sinds de arrestaties hebben er zich geen grote bewegingen in de PlusToken fondsen plaatsgevonden; de laatst bekende overdrachten vanuit PlusToken wallets vonden eind juni plaats.