De cryptomarkt is volwassen geworden, zegt Hester Peirce

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De cryptomarkt is volwassen geworden, zegt Hester Peirce

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het SEC logo, Bitcoin, Ethereum, Ripple en de Amerikaanse dollar

Hester Peirce, een commissaris bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten, zegt dat de cryptomarkt volwassen is geworden en dat het dwaas van de overheid zou zijn om het te verbieden

De SEC commissaris Hester Peirce, in de volksmond beter bekend als ‘Crypto Mom’, was onlangs van mening dat de cryptomarkt door de toegenomen institutionele interesse volwassen is geworden, waardoor het dwaas van de regering is om het te proberen te verbieden.

De opmerkingen waren tijdens een interview met Barron dit weekend. Volgens Peirce is de toegenomen interesse in de markt van grote instellingen in de reguliere financiële sector de reden achter de volwassenheid van de cryptomarkt. Ze voegde eraan toe dat de crypto-omgeving nu tal van ‘quasi op de beurs verhandelde producten’ produceert, een belangrijke indicator van een zich ontwikkelende markt.

Sommige van deze quasi op de beurs verhandelde producten omvatten beleggingsinstrumenten zoals de Bitcoin en Ethereum Trusts van Grayscale Investments, die enorm populair bij institutionele beleggers zijn geworden.

De Bitcoin ETF goedkeuring van Canada zou de Verenigde Staten kunnen helpen beslissen

De SEC beoordeelt op dit moment acht Bitcoin ETF toepassingen. De aanvragen werden ingediend door VanEck Investment, WisdomTree Investment, NYDIG, Valkyrie, SkyBridge Capital, Simplify, Kryptoin en Fidelity.

De commissie heeft tot op heden elk Bitcoin ETF voorstel afgewezen en er werd aan Peirce gevraagd of de situatie deze keer anders zal zijn. De commissaris verklaarde dat de looptijd van de markt en de belangstelling van serieuze investeerders een deel van de zorgen van de SEC over de onderliggende markt zouden kunnen wegnemen.

Peirce wees erop dat Canada enkele Bitcoin ETF’s heeft goedgekeurd, die de SEC zouden kunnen helpen te zien wat er zich op de markt plaatsvindt. “Canada heeft onlangs een aantal nieuwe op de beurs verhandelde producten geïntroduceerd. Dergelijke producten zijn erg nuttig”, voegde ze eraan toe.

De cryptomarkt is anders dan andere traditionele financiële markten, en Peirce heeft dat bevestigd. Ze wees erop dat de cryptomarkt nooit op de aandelenmarkt zal lijken. Daarom is het wellicht niet ideaal om het huidige kader van de regelgevende instantie op de cryptomarkt toe te passen bij de beoordeling van de levensvatbaarheid van een Bitcoin ETF, concludeerde ze.