De dalende koersen hebben ook voordelen, volgens Vitalik Buterin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De dalende koersen hebben ook voordelen, volgens Vitalik Buterin

By Hassan Maishera - Kort bericht

De markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen maanden ondermaats gepresteerd, maar er zijn mogelijk enkele voordelen aan verbonden.

Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin is van mening dat de recente daling van de prijzen van cryptocurrencies de bredere cryptomarkt ten goede kan komen.

Buterin verklaarde dat de meeste mensen de bear market verwelkomen, vooral mensen die nauw betrokken zijn bij de cryptocurrency markt. Hij zei;

“Ze verwelkomen de bear market, want wanneer er lange periodes van prijzen zijn die met enorme bedragen stijgen, zoals het doet – het maakt natuurlijk veel mensen blij – maar het heeft ook de neiging om veel speculatieve aandacht op zeer korte termijn uit te nodigen.”

De mede-oprichter van Ethereum voegde eraan toe dat het crypto-winter is wanneer de toepassingen van de meeste projecten wegvallen en gebruikers kunnen zien welke projecten op de lange termijn duurzaam zijn. Hij zei;

"De meeste applicaties vallen weg tijdens de cryptocurrency-winter, en je kunt zien welke projecten daadwerkelijk op lange termijn duurzaam zijn, zowel in hun modellen als in hun teams en hun mensen."

De laatste cryptocurrency winter vond plaats in 2018, waarbij Bitcoin in die periode meer dan 50% van zijn waarde verloor.

Vitalik Buterin verklaarde dat hij niet verwachtte dat de cryptocurrency-markt zou presteren zoals vorig jaar. Hij voegde er echter aan toe dat hij niet zeker weet of crypto nog een winter zal ingaan of dat het gewoon meer volatiliteit is.

De bredere markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen maanden ondermaats gepresteerd. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency bereikte in november 2021 een recordhoogte van $3 biljoen.

Het is sindsdien echter met meer dan 40% gedaald en staat momenteel op ongeveer $1,7 biljoen.

Bitcoin, de meest toonaangevende cryptocurrency, heeft meer dan 40% van zijn waarde verloren en handelt momenteel rond de $37k per munt. De daling geldt niet alleen voor Bitcoin, maar ook Ether, Binance Coin (BNB), Cardano, Solana en LUNA hebben de afgelopen maanden allemaal meer dan 45% van hun waarde verloren.