De digitale valuta Tether is populair op het internet en combineert de sterke punten van zowel crypto als fiat valuta’s

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De digitale valuta Tether is populair op het internet en combineert de sterke punten van zowel crypto als fiat valuta’s

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Internetters kijken er naar uit om te zien hoe Tether het beste uit zowel traditionele als digitale valuta kan halen. Een reeds lang bestaande veronderstelling met betrekking tot cryptovaluta’s is dat het onverenigbaar is met fiat valuta’s. Dit is een gedachte dat Tether wil weerleggen.

Internetters van over de hele wereld hebben onlangs een digitale munteenheid met de naam Tether in het vizier gezet. Deze recente toevoeging aan het Bitcasino gamingplatform, die in 2014 werd gelanceerd, is de drie na krachtigste cryptovaluta op de wereldmarkt en is op het moment van schrijven vanwege zijn uitgesproken aanpak snel een brede acceptatie aan het winnen.

Als een cryptovaluta wijkt Tether op twee belangrijke manieren af van de norm:

  • Het is geclassificeerd als een stablecoin
  • Het wordt ondersteund door een erkende wereldvaluta

Stablecoins, zoals de naam het reeds aangeeft, verwijzen naar cryptovaluta’s die duidelijk minder volatiel zijn als het gaat om hun waarde. Dit komt omdat stabiele munten gekoppeld zijn aan een vaste prijs of aan een fiat valuta, terwijl andere cryptomunten onderhevig zijn aan de grillen van de financiële markt.

Omdat de meeste cryptovaluta’s bekend staan ​​om hun grillige ups en downs, biedt Tether een andere blik op wat mensen met digitale valuta’s kunnen bewerkstelligen.

Tether wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar en er bestaan nog meer plannen voor deze digitale valuta. Netwerk uitbreidingen naar Japan en bepaalde landen in Europa maken namelijk deel uit van haar toekomstplannen, maar dit staat nog niet definitief vast.

Deze cross-over tussen een crypto en fiat valuta speelt een grote rol bij de populariteit van Tether. De afstemming op één van de sterkste economieën ter wereld geeft een gevoel van geruststelling en vertrouwen in de mogelijkheden ervan. Bovendien is het Amerikaanse financiële systeem erin geslaagd Tether als een oplossing voor liquiditeit te vestigen, een legitieme manier van opslag en een betrouwbaar ruilmiddel.

Om Tether’s 1:1 verhouding met de Amerikaanse dollar te laten functioneren, houden de ontwikkelaars van het USDT project activa van gelijke waarde als de cryptocoin achter de hand.

De verwachtingen bij Tether USDT zijn groot om de stabiliteit en transparantie bij financiële transacties te verbeteren en tegelijkertijd de kosten van deze activiteiten te verlagen. Kortom, velen kijken ernaar uit om Tether USDT te gebruiken om zo te kunnen genieten van de voordelen van zowel een traditionele valuta als open blockchain technologie.