De effectenbeurs van Maleisië verkent de markt voor blockchain obligaties

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De effectenbeurs van Maleisië verkent de markt voor blockchain obligaties

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Foto van de Blauwe Moskee in Shah Alam, Maleisië

De proof of concept blockchain, genaamd Project Harbor, verkent het DLT beheer van de obligatiemarkt in Maleisië

De National Stock Exchange van Maleisië (Bursa Malaysia) heeft in samenwerking met het fintechbedrijf Hashstacs haar plannen bekendgemaakt om obligaties te tokeniseren.

Project Harbor is de naam van het initiatief van de lokale effectenbeurs, die zich toelegt op het verkennen van Distributed Ledger Technology (DLT). De eerste stap in het project omvat de ontwikkeling van een register voor de Labuan Financial Exchange (LFX), een obligatiemarkt en een dochteronderneming van de Maleisische handelsbeurs.

Datuk Muhamad Umar Swift, de Chief Executive Officer van Bursa Malaysia, verklaarde dat het primaire doel van het project is om het potentieel van blockchain te ontwikkelen om zo de mogelijkheden van activa tokenisatie te onderzoeken.

“De PoC, uitgevoerd in samenwerking met Hashstacs, biedt een kans om een ​​waardevolle leerervaring te bieden om kennis op te bouwen en inzichten te verkrijgen waarmee we de obligatiemarkt kunnen laten groeien” zei hij.

Swift legde uit dat deze proof of concept is gericht op het verhogen van de operationele efficiëntie, het verminderen van de kosten die verband houden met haar activiteiten en alsook de kosten van het uitgeven van obligaties.

“We zullen gebruik blijven maken van opkomende technologische innovaties om de markt verder te ontwikkelen en de effectiviteit plus toegankelijkheid van de obligatiemarkt te verbeteren”, aldus Swift.

Hashstacs is een fintech ontwikkelingsbedrijf uit Singapore. Het bedrijf is gespecialiseerd in vermogensbeheer, bewaarbeheer, post-trade verrekeningen, digitale identiteit en financiële inclusie.

Het testen en beheren van de tokenized bonds voor dit project zal op het Trident Platform van het bedrijf plaatsvinden. Verschillende lokale banken, zoals de CIMB Investment Bank, Maybank Investment Bank en China Construction Bank, zullen de eerste gebruikers van het platform zijn, naast de Securities Commission of Malaysia en de Bursa Malaysia.

Hashstacs zal eveneens een blockchain oplossing bouwen om het uitgeven, hanteren, verhandelen en clearen van obligaties vanuit het platform mogelijk te maken.

Ten slotte is er smart contract technologie mogelijk gemaakt om de beweging van fondsen en effecten naadloos te automatiseren. Dit verhoogt het onderhoud van activa en het verschaffen van liquiditeit aan marktdeelnemers.

Benjamin Soh, de algemeen directeur van Hashstacs, legde uit dat deze ontwikkelingen een cruciale stap voorwaarts zijn in de inspanningen van Maleisië om regionale en internationale obligatieleningen aan te trekken.

“De oprichting van een industrie-breed ecosysteem zal zorgen voor een complete oplossing in de creatie, service, handel, verwerking en afwikkeling, waardoor Maleisië mogelijk het pioniersvoordeel heeft bij het aantrekken van regionale en internationale obligatieleningen”, aldus Soh.

Maleisië staat bekend als één van de meest ontwikkelde en dynamische obligatiemarkten in Zuidoost-Azië, en heeft de grootste obligatiemarkt in lokale valuta in de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).