De effectenbeurzen van Wenen en Singapore noteren een overzicht van cryptoproducten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De effectenbeurzen van Wenen en Singapore noteren een overzicht van cryptoproducten

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Foto van het Wiener Börse gebouw in Wenen, Oostenrijk

De beurs van Wenen noteert nu een lijst van BTC en ETH producten, terwijl de Singapore Exchange plannen aankondigt om prijsindexen voor de twee cryptovaluta’s te noteren

De Wiener Börse, ook wel bekend als de Weense effectenbeurs, is onlangs de derde “officiële gereguleerde markt” ter wereld geworden waar een Bitcoin (BTC) product is genoteerd. Op 1 september noteerde de beurs 21 Shares AG’s Bitcoin en Ethereum (ETH) exchange-traded products (ETP’s).

Bitcoin ETC handelt onder ABTC en Ethereum ETP onder AETH.

21 Shares deelde het nieuws maandag met alle internetters via hun Twitter account.

“Spannend nieuws vandaag, onze #Bitcoin en #Ethereum ABTC en AETH ETP’s zijn de eerste crypto-gerelateerde ETP’s die toegelaten zijn op de @wiener_boerse, de beurs van Wenen, één van de meest gevestigde beurzen in Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa!”, leest de tweet, met een preview van de Wiener Börse aankondiging bijgevoegd.

Thomas Rainer, de Head of Development bij de Wiener Börse, benadrukte dat de beursnotering lokale investeerders met ervaring in de branche de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot alle voordelen die een aandelenmarkt aan cryptohandelaren kan bieden; in het bijzonder die van het hebben van een “gecontroleerde, gereguleerde, en transparante handel met real-time informatie en veilige afwikkeling via hun reguliere makelaars”.

Hany Rashwan, de Chief Executive van 21 Shares, wees erop dat hun noteringen op de Wiener Börse betekent dat de Bitcoin ETP’s nu in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland toegankelijk zijn. Hij verklaarde dat buiten deze regio “geen enkele andere jurisdictie wereldwijd zo’n uitgebreide en ruime toegang tot Bitcoin biedt”.

In juli van dit jaar werden de Ethereum en Bitcoin ETP’s van 21 Shares ook al genoteerd op de XETRA referentiemarkt van de Deutsche Boerse. Deze markt is gastheer voor meer dan 90% van de Duitse aandelenhandel en ongeveer 30% van de Europese ETF handel.

Binnen minder dan twee jaar van opereren is 21 Shares er al in geslaagd om meer dan 100 miljoen dollar aan beheerd vermogen aan te trekken.

De Singapore Exchange heeft eveneens aangekondigd dat het prijsindexen voor Bitcoin en Ethereum zal noteren. Dit in samenwerking met CryptoCompare, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd crypto databedrijf.

Hoewel de indexen SGX gebruikers niet toestaan ​​om in crypto te handelen, kunnen de prijsfeeds als een waardevolle en vertrouwde informatiebron gebruikt worden om hiermee de prijsschommelingen van de crypto-activa in real-time te checken. Dit vooral door andere Singaporese bedrijven die evenzo BTC of ETH producten hopen te lanceren.

Simon Karaban, de Head of Index Services van de Singapore Exchange, is van mening dat digitale activa snel een prioriteit voor beleggers worden.

“Terwijl de wereld zich snel beweegt in de richting van digitalisering bij het creëren en vergaren van rijkdom, worden digitale activa steeds meer door investeerders overgenomen”, legt Karaban uit.