De Ether prijs stijgt in het weekend vóór de London hard fork

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Ether prijs stijgt in het weekend vóór de London hard fork

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Ether munten op een laptop vóór een prijsgrafiek

ETH boekte in het weekend een winst van 11% nadat de upgrade van London vorige maand op het Ropsten testnet geïmplementeerd was

De prijs van Ether steeg in het weekend met 11% en bereikte gisteren een hoogste punt in twee weken van 2.396 dollar. In feite boekte de cryptovaluta in de loop van de afgelopen week een winst van 17%.

De London upgrade is de mogelijke aanjager van dit momentum. Dit is een hard fork die slechts een paar maanden na de Berlin hard fork van april komt, die begon met het aanpassen van de gas prijzen op de route naar de London update.

De London hard fork bestaat uit vijf Ethereum verbeteringsvoorstellen, namelijk EIP-1559, EIP-3198, EIP-3529, EIP-3541 en EIP-3554. Deze zullen belangrijke wijzigingen in het transactiekostenmodel van het protocol aanbrengen, plus aanpassingen aan het consensusmechanisme.

EIP-1559 is hierbij bijzonder controversieel gebleken. Gecreëerd door een team van developers, waaronder Ethereum’s mede-oprichter Vitalik Buterin, stelt EIP-1559 een geheel nieuw prijsmechanisme voor transacties voor. Dit wordt door sommigen verwelkomd, aangezien het de stijgende Ethereum gas prijzen die we eerder dit jaar gezien hebben, zou kunnen verlichten.

Het voorstel is echter minder populair bij sommige miners, die hierdoor namelijk minder vergoedingen zouden kunnen ontvangen. Terwijl de gebruikers op dit ogenblik transactiekosten betalen door een bod in te voeren, ziet het nieuwe systeem een ​​basistarief voor elk blok dat er verbrand wordt. Dit legt daardoor wel een deflatoire druk op de uitgifte van ETH, wat de cryptovaluta mogelijk nog waardevoller zou kunnen maken.

Een andere belangrijke verandering in de London update is EIP-3554, die de zogenaamde ‘difficulty bomb’ zal vertragen. Dit is wanneer de moeilijkheidsgraad van het Ethereum minen het punt bereikt waarop het minen van een nieuw blok zo lang duurt dat het nauwelijks winstgevend meer voor de miners is, waardoor ze geen andere keuze hebben dan naar ETH2 over te stappen. Dit punt zou te vroeg komen, dus het voorstel stelde deze difficulty bomb tot ten minste december van dit jaar uit, mogelijk zelfs langer.

Dit maakt allemaal deel uit van de overgang van Proof of Work naar Proof of Stake, waardoor het netwerk 99,95% minder energie zou kunnen gaan verbruiken.

De London upgrade is op 24 juni op het Ropsten testnet geïmplementeerd. Het Ethereum mainnet wordt bijgewerkt zodra de Goerli en Rinkeby testnets met succes geforkt zijn, iets wat naar verwachting medio juli zal gebeuren. Al deze ontwikkeling lijkt de koopdruk voor Ethereum te vergroten, dat vorige week zelfs Bitcoin overtrof met het hoogste aantal dagelijkse actieve adressen.