De EU verwijdert de Kaaimaneilanden van de zwarte lijst van belastingparadijzen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De EU verwijdert de Kaaimaneilanden van de zwarte lijst van belastingparadijzen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van palmbomen op de Seven Mile Beach op de Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden, één van ‘s werelds grootste cryptohubs, wordt nog vóór de Seychellen van de zwarte lijst gehaald

De Europese Unie (EU) heeft besloten de Kaaimaneilanden van de zwarte lijst van belastingparadijzen te schrappen. Het gebied is één van de populairste rechtsgebieden voor cryptobedrijven en werd in februari van dit jaar aan de zwarte lijst van de EU toegevoegd.

Reuters meldde dat Oman ook van de lijst van belastingparadijzen werd verwijderd, terwijl Barbados en Anguilla juist werden toegevoegd.

In 2019 waren zes crypto-uitwisselingen in de omgeving verantwoordelijk voor ongeveer 1,5 miljard aan internationale Bitcoin (BTC) transacties. Terwijl de Seychellen dit aantal ver overtreft, een land met 12 uitwisselingen die tezamen voor 36 miljard dollar verantwoordelijk zijn, blijft het Oost-Afrikaanse land op de zwarte lijst staan ​​en is het gecategoriseerd als een natie die ‘niet met de EU samenwerkt of zijn verplichtingen niet volledig heeft nagekomen’.

BitMEX, een crypto-uitwisseling gigant die op de Seychellen gevestigd is, werd onlangs door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) beschuldigd van het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform en het overtreden van de anti-witwasregelgeving. De CFTC heeft een civielrechtelijke handhavingsactie tegen vijf entiteiten en drie personen aangespannen, waarvan vermoed wordt dat ze de eigenaren zijn en de beurs exploiteren.

De commissie beweert dat BitMEX sinds de oprichting in 2014 illegaal handelsdiensten met een hefboomwerking aan kleinhandelaren aanbiedt, dit met een nominale waarde van 1 biljoen dollar. Hoewel de crypto-uitwisseling succesvol is, stelt de CFTC dat het niet de ‘meest elementaire nalevingsprocedures’ heeft doorlopen.

De Amerikaanse advocaat van het District of New York heeft daarnaast verschillende leidinggevenden aangeklaagd wegens de schending plus samenzwering tot schending van de Bank Secrecy Act.

Allison Nolan, de oprichter van Athena International Management, een aanbieder van bestuursoplossingen, zei dat de Kaaimaneilanden een locatie met een ‘robuuste regelgeving’ is, alwaar strikte regels voor Know Your Customer (KYC) en anti-witwassen (AML) wordt afgedwongen.

“Onderdeel van het robuuste raamwerk van de Kaaimaneilanden is de innovatieve benadering van de regulering van virtuele activa. Om deze reden heeft de regering van de Kaaimaneilanden in mei de Virtual Assets (Service Providers) Law 2020 aangenomen. Het voorziet in de regulering van virtuele activa bedrijven, plus in de registratie en licentieverlening van personen die virtuele activadiensten leveren”, legde Nolan uit.

Nolan voegde eraan toe dat alle lokale gereguleerde bedrijven aan strikte cyberbeveiligingsvereisten moeten voldoen.

De zwarte lijst van de EU is door het Europees Parlement opgesteld als reactie op de informatie die in de Panama en Paradise Papers is gelekt.

Jurisdicties die op de zwarte lijst staan, kunnen met een reputatieschade te maken krijgen, een strengere controle bij hun financiële transacties, en het risico EU-fondsen te verliezen.