De Filippijnen waarschuwt tegen Mining City

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Filippijnen waarschuwt tegen Mining City

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Makati City bij nacht in de Filippijnen

De SEC herhaalt dat het bedrijf niet de vergunning of bevoegdheid heeft om in het land te opereren

De Security and Exchange Commission van de Filippijnen heeft het publiek gewaarschuwd om het Bitcoin mining bedrijf genaamd Mining City te vermijden, en stelt dat het bedrijf “niet ongereguleerd is”.

Volgens een officiële berichtgeving van de SEC is Mining City een Ponzifraude dat zes verschillende mining pakketten aan investeerders aanbiedt. De prijs van elk pakket varieert voor de investeerders tussen de 300 tot 12.600 dollar om daarmee de mining machines van het bedrijf te huren, die gebruikt worden om ‘Bitcoin Vault’ te minen. De huurders worden vervolgens verteld dat ze dagelijks tussen de 2 en 92 dollar aan winst kunnen verwachten, dit op basis van het abonnement dat ze hebben aangeschaft.

Bitcoin Vault is een BTC fork die beweert een betere beveiliging dan Bitcoin te hebben, een bewering die de autoriteiten betwist hebben.

Deze beloften hebben de alarmbellen bij de SEC doen rinkelen, die heeft beschreven dat de door Mining City uitgevoerde operaties sterk aan een Ponzi scam doen denken.

“De regeling die door Mining City wordt gehanteerd, toont duidelijk aan dat er een mogelijke Ponzifraude is waarbij nieuwe investeerders worden gebruikt om ‘nepwinsten’ aan eerdere investeerders uit te betalen, en die voornamelijk is bedoeld om de beste rekruteerders te bevoordelen”, legde de SEC in haar mededeling uit.

De berichtgeving onthulde dat er drie personen als de belangrijkste figuranten in de Ponzi scam geïdentificeerd zijn: Gregory Rogowski als de CEO van Mining City, de teamleider Anthongy Aguilar en Jhon Rey Gray, de beheerder van de Facebook pagina van Mining City.

De SEC heeft alle Filipijnse burgers geadviseerd om te stoppen met alle investeringen die ze in Mining City hebben gedaan, “of door entiteiten die zich bezighouden met smart contracts, cryptovaluta’s of uitwisselingen van digitale activa die niet bij de commissie geregistreerd zijn”.

Promotors van Ponzi scams kunnen in de Filippijnen strafrechtelijk vervolgd worden. Ze kunnen tot een gevangenisstraf van maximaal 21 jaar veroordeeld worden, of boetes van meer dan 100.000 dollar.

Ondanks het publieke standpunt dat de SEC tegen het bedrijf heeft ingenomen, lijkt Mining City van plan te zijn de activiteiten voort te zetten. Een bericht op haar website geeft aan dat het zal blijven doorgaan, zelfs als de overheid het bedrijf zou sluiten.

De berichtgeving gaat zelfs zo ver dat de regering het niet kan sluiten omdat het gedecentraliseerd en ‘vrij van enige autoriteit’ is.

Ponzifraude in cryptogeld en andere gerelateerde scams hebben in 2019 geleid tot meer dan 4,3 miljard dollar aan afhandig gemaakt geld. Kwaadwillenden rekenen meestal op de ambitie of wanhoop van hun slachtoffers door hen met het aanbieden van gemakkelijke winsten in de scam te lokken.