De Gazprombank opent een Bitcoin service in Zwitserland

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De Gazprombank opent een Bitcoin service in Zwitserland

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Russische Gazprombank

De crypto oplossing werd in samenwerking met verschillende partners in de fintech industrie gelanceerd

Een dochteronderneming van één van de grootste banken in Rusland, de Gazprombank Zwitserland, heeft een proefproject van haar Bitcoin (BTC) transactiediensten geïntroduceerd nadat het de goedkeuring van de Zwitserse toezichthouders had gekregen.

De aankondiging die de Gazprombank op 19 november publiceerde, onthulde dat de bank haar nieuwe crypto-oplossing in samenwerking met een aantal van haar langdurige partners zal aanbieden, zoals het fintech bedrijf Avaloq en de crypto-bewaarder Metaco.

Roman Abdulin, de Chief Executive Officer van de Gazprombank Zwitserland, legde uit dat de nieuwe service eraan werkt om cryptotransacties net zo gemakkelijk als transacties met traditionele activa te maken.

“Digitale activa zullen steeds belangrijker voor onze klanten en de wereldeconomie worden. We zijn verheugd om met vooraanstaande in Zwitserland gevestigde entiteiten samen te werken aan de verdere ontwikkeling van het Zwitserse en wereldwijde crypto en blockchain ecosysteem”, legt Abdulin uit.

Afgezien van de aankondiging van het debuut van haar eerste BTC transacties, kondigde de bankgigant tevens aan dat het formeel tot OpenVASP is toegetreden, een grote branchevereniging die zich richt op het naleven van de regelgeving voor virtual asset service providers (VASP’s). De aankondiging verklaarde dat de Gazprombank Zwitserland de eerste bankinstelling is die van de vereniging deel uitmaakt en zich daarbij bij grote industriële bedrijven aansluit zoals de Zwitserse cryptobroker Bitcoin Suisse en de lokale cryptobank Sygnum.

OpenVASP werd eind 2019 gelanceerd met de bedoeling om VASP’s te assisteren bij het naleven van de reisregel, een anti-witwasregelgeving die door de Financial Action Task Force (FATF) geïntroduceerd werd.

De Gazprombank Zwitserland was sinds 2018 bezig met het onderzoek en de ontwikkeling van een manier om in Zwitserland cryptodiensten te lanceren. De bank heeft onlangs, tijdens de tweede helft van oktober 2020, een goedkeuring van de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten gekregen met betrekking tot haar capaciteit om crypto bewaring en handelsdiensten aan haar institutionele en zakelijke klanten aan te bieden.

De Gazprombank is niet de enige Russische bank die in het buitenland bezig is met het testen van crypto en blockchain gerelateerde diensten. In september 2020 sloot de grootste staatsbank van het land, de Sberbank, zich met de hulp van haar Zwitserse dochteronderneming ook bij een blockchain gebaseerd platform voor grondstoffenhandel aan.

Terwijl de Russische banken aan de ontwikkeling van mogelijkheden werken om cryptodiensten in het buitenland te introduceren, voeren de Russische wetgevers steeds meer beperkingen in voor de crypto-industrie in Rusland zelf. Afgezien van het formeel instellen van een verbod op cryptobetalingen, dat in 2021 geïmplementeerd zal worden, zijn de Russische autoriteiten daarnaast van plan gevangenisstraffen in te voeren voor iedereen die geen jaarlijkse cryptotransacties meldt die hoger dan 600.000 dollar zijn.