De gestolen Bitcoin van een Twitter hack is in beweging en er verschijnt een verborgen bericht

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De gestolen Bitcoin van een Twitter hack is in beweging en er verschijnt een verborgen bericht

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een man achter een computer met Twitter scherm

De Bitcoin die vanochtend via een gigantische Twitter hack gefraudeerd werd, beweegt momenteel tussen een aantal wallets, waarbij één transactie een cryptische boodschap bevat

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de massale Twitter hack die gisteren plaatsvond, laten zien dat de gefraudeerde Bitcoin al overgedragen wordt en dat er geheime berichten in de transacties verborgen blijken te zitten.

Chainalysis, een bedrijf voor het traceren van cryptogeld, trackt momenteel de vier wallets die geassocieerd zijn met de aanval. De grootste overdracht die uitgevoerd werd, was naar een adres dat via 375 transacties 120.000 dollar aan bitcoin ontving. Andere secundaire adressen ontvingen via 100 transacties 6.700 dollar aan bitcoins, terwijl een XRP wallet leeg bleef.

Op het moment van schrijven heeft een wallet die verbintenissen heeft, die nog niet onthuld zijn, in totaal vijf bitcoins ontvangen (46.055 dollar).

Maddie Kennedy, een woordvoerder van Chainalysis, heeft het publiek gerustgesteld dat het bedrijf “met onze klanten samenwerkt om leads uit deze wallet te vinden”.

Chainalysis legde uit dat een deel van de modus operandi van de scam erop vertrouwde dat de hackers hun eigen cryptovaluta’s tussen verschillende wallets zouden overzetten om zo het idee te scheppen alsof er nog veel meer mensen aan het doneren zijn.

Het grootste slachtoffer van deze hack was een Japanse wallet die de oplichters meer dan 40.000 dollar aan Bitcoin stuurde.

Bovendien bleek dat een gebruiker 0,00005348 Bitcoin (iets meer dan een halve dollar) verspreid over zeven verschillende transacties naar de wallet heeft gestuurd die momenteel aan de Twitter hack gekoppeld is. Scherpziende crypto liefhebbers merkten op dat de afzender, die nog geïdentificeerd moet worden, 0,00121639 BTC (ongeveer 11,19 dollar) uitgegeven heeft om dit (vertaalde) bericht te verzenden:

“Lees gewoon alle transactie-uitvoer als tekst. Die jou in gevaar brengt bij het gebruik van Bitcoin voor jouw Twitter actie. Bitcoin is traceerbaar, waarom niet Monero.”

Het is nog onduidelijk of de boodschap bedoeld was voor de oplichters achter de hack of de slachtoffers van de oplichting.

De Twitter accounts van verschillende spraakmakende beroemdheden, politici en technologiebedrijven werden gehackt en gebruikt om een ​​bericht te plaatsen dat gebruikers aanmoedigde om aan een oplichting website genaamd Crypto For Health te doneren, die zich voordeed als een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor het inzamelen van fondsen voor gezondheidswerkers van de gemeenschap.

Bekende persoonlijkheden en entiteiten die het doelwit waren van de massale hack zijn Joe Biden, Barack Obama, Kanye West, Apple, Uber, Binance, Hemini, CoinDesk, Coinbase, Justin Sun, Charlie Lee, en meer.

Twitter-gebruikers sloegen alarm toen ze merkten dat alle berichten over al deze gehackte accounts geknipt en geplakt leken.