De grootste bank van Japan lanceert een digitale valuta

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

De grootste bank van Japan lanceert een digitale valuta

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Buiten een MUFG bank

De MUFG coin zal gebruikt worden om een grenzeloze winkelervaring te creëren binnen het hele Recruit netwerk

De Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), de grootste geldschieter van Japan, zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 zijn eigen cryptovaluta gaan verspreiden.

Gedoopt als de MUFG coin, is deze digitale valuta al enkele jaren in ontwikkeling en zal in samenwerking met de HR-firma Recruit Holdings onthuld worden.

Mainichi Shimbun, een Japanse krant, publiceerde een verklaring van bankpresident Hironori Kamezawa, die onthulde hoe Mitsubishi UFJ van plan is zijn digitale token via een smartphone betalingsapp uit te rollen via de aangesloten bedrijven die op de website van Recruit staan.

Klanten kunnen met de nieuwe coin goederen en diensten kopen van restaurants, buurtwinkels en andere winkels op het Recruit netwerk. Het maakt ook overdrachten tussen gebruikers mogelijk.

Eerder kondigde Mitsubishi UFJ aan dat het andere bedrijven zou toestaan ​​de munt te gebruiken en dat de technologie beschikbaar zou zijn voor white label, waardoor bedrijven de coin zouden kunnen aanschaffen om deze vervolgens onder hun eigen naam te kunnen rouleren. De MUFG coin die voor release is gepland, is echter nog niet zover met deze plannen.

Het nieuwe initiatief zal verschillende toepassingen onderzoeken en de waarde van de MUFG coin zal aan de yen gekoppeld worden.

Mitsubishi UFJ overweegt tevens andere manieren waarop de digitale valuta en de onderliggende blockchain technologie via andere bankdiensten benut kunnen worden. Het bedrijf ondersteunde onlangs de in San Francisco gevestigde startup Securitize met een investering van 14 miljoen dollar.

Securitize helpt bedrijven mee om het mogelijk te maken hun effecten en activa te tokeniseren.

Deze stap werd gedaan, jaren nadat Mitsubishi UFJ zich bij het op blockchain gebaseerde Utility Settlement Coin (USC) project had aangesloten, en onderscheidde zichzelf daarmee als één van de bedrijven uit de Azië-Pacific regio om op dat moment actief deel te nemen aan de crypto hype.

De effectendochter van de bankgigant, MUFG Securities, heeft nauw met de Global Payments Steering Group (GPSG) samengewerkt bij de overdracht van echt geld via RippleNet.

De MUFG en zijn bedrijvengroep zijn sinds 2019 consistent in hun goedkeuring en ondersteuning van cryptovaluta’s.

Verschillende techreuzen hebben ook een positievere benadering gekozen voor digitale valuta’s en aanverwante technologieën. Zowel bedrijven als regeringen hebben hun voornemens aangekondigd om door te gaan met het onderzoek naar en de ontwikkeling van prototypes van cryptovaluta’s, die op een zekere dag als rivalen van Bitcoin en Ethereum zouden kunnen dienen.

Het allerlaatste project van Mitsubishi UFJ, voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, is het resultaat van het J Coin-project, dat in 2017 werd gelanceerd, en kreeg steun van de centrale bank plus het financiële toezichthouder van het land.